Buglyó Barnáék nyerték az U18-as Euroliga legutóbbi állomását

Rosta Péter is pályára lépett Dubaiban.

Rosta Péter, a Vasas Akadémia idén 17 esztendős játékosa a múlt héten Dubaiban lépett pályára az U18-as Euroliga (Adidas Next Generation Tournament) küzdelmeinek újabb állomásán. A fiatal kosárlabdázó a kontinens hét kiemelkedő korosztályos klubcsapata mellett induló Next Generation Teamben, vagyis az európai válogatottban kapott helyet. Rosta ezzel töretlen fejlődésének újabb komoly állomásához érkezett. - olvasható a hunbasket.hu-n.
 
Korábban is kaptak már magyar fiatalok behívót a Next Generation Teambe, ám igen ritkán. Az idei év kicsit különleges, és a magyar kosárlabda elismertsége miatt rendkívüli ebből a szempontból, hiszen a januári podgoricai állomáson a Péterhez hasonlóan 2007 októberi születésű Lukácsi Gábor már pályára léphetett. Azt megelőzően azonban több éven át magyar kosárlabdázó fiú részvétele nélkül zajlott a sorozat, hiszen a 2002-es Maronka Zsombor és a 2003-as Kovács Ákos szerepelhetett ezt megelőzően az U18-as európai válogatottban.
 
Rosta Péter három mérkőzésen kapott lehetőséget, a Valencia Basket, a Virtus Bologna és a Zalgiris Kaunas ellen mutathatta meg magát a csoportkörben. Összesen több mint 29 percet töltött a parketten a három összecsapáson, a Valencia ellen öt, a Bologna ellen négy ponttal zárt. Ami a helyosztókat illeti, az NGT az LDLC ASVEL Villeurbanne U18-as csapatával találkozott, ezen az összecsapáson 6 percet kapott a 2007-es születésű fiatal, csapata pedig megszerezte a harmadik helyet.
 
Nem Rosta volt az egyetlen magyar, aki részt vett a viadalon, Buglyó Barna eredetileg Paksról származik, onnan került Ulmba az U14-es szezonja után. Jelenleg ő is az U18-as válogatott tagja, egy évvel idősebb, mint honfitársa.
 
Buglyó mérkőzésenként 14 percet töltött a pályán, 4.2 pontot és 3.2 lepattanót átlagolt 40%-os triplázással, összesen négy összecsapáson. Külön kiemelendő, hogy ebből a döntőben szerzett 8 pontot és 6 lepattanót, az Ulm pedig hosszabbításban legyőzte a Zalgiris Kaunast - nem kis mértékben Buglyónak köszönhetően, aki 84-83-as Zalgiris-vezetésnél kulcsfontosságú triplát dobott.
 
Ezúton is gratulálunk mindkettejüknek!

 

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

 

Képek, slide: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus