Elsőre szépen helyt álltak a horvátok ellen U16-os fiaink

Váradi Attila és Peresztegi-Nagy Ákos legénysége szoros meccset játszott tartalékos felállásban is a Horvátországban lejátszott első derbin.

Polczer Kata technikai vezető beszámolója alapján:

Horvátország - Magyarország 57 - 53 (15-7, 16-17, 13-14, 13-15)

Magyarország: Kass 9, Kenéz -, Takács 8, Neuwirth 8, Kovács 11/3. Csere: Horváth -, Sövegjártó 2, Mészáros 8/3, Csátaljay 3, Csornai 2, Simon 2.

U16-os válogatottunk Horvátországban játszik két felkészülési mérkőzést ezen a hétvégén, s az első találkozón igen szépen helyt is tudott állni viszonylag gyengébb kezdés után az ideálisnál alacsonyabb szerkezetben felálló Váradi-legénység, mely többek között a csapatkapitányt, Kármán Domonkost is nélkülözte betegsége miatt a palánk alól.

A triplák még mindig nem akartak beesni fiainknak (2/13), igaz az ellenfél is veszélytelen volt kintről (1/8), a lepattanó párharc 38-30-as elvesztése viszont következménye a szerkezeti problémáinknak is, védekezésünket viszont dicséri, hogy 27 eladott labdába kergettük bele ellenfelünket. A hajrára szépen felállt a válogatott, de a bravúrgyőzelem elmaradt, ezzel együtt fontos tapasztalatokkal lett gazdagabb U16-os nemzeti csapatunk stábja.

Váradi Attila: - Küzdöttünk, hajtottunk, sikerült kicsit agresszívabban védekeznünk. Alacsony szerkezetünkkel is majdhogynem győzelmet sikerült kicsikarnunk. A végjátékban sajnos nem tudtuk megvalósítani, amit terveztünk. Sokat kivett belőlünk a meccs, holnap kiderül, hogy mennyire tudunk talpra állni, mennyire tudjuk magunkat összeszedni, és tudunk-e még egyszer így küzdeni, vagy akár nyerni.

Fotó - U16-os fiú válogatott facebook oldala

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus