Férfi U20-as B-divíziós Eb: Az oroszok következnek

Ma 12:45-től a papíron legnehezebb ellenféllel szemben kellene megtartani reményeinket a felső ágra, nézzük a fontosabb tudnivalókat.

Oroszország tegnap a vártnál döcögősebben indulva, végül 73-63-ra verte a hollandokat, így tehát fontos győzelemmel indított és nagyjából elmondható, hogy amennyiben hozza a mai, mieink elleni derbit, úgy lényegébe véve fél lábbal már a felső ágon továbbjutónak érezheti magát - feltételezve, hogy a későbbiekben legalább a luxemburgi és az örmény csapatot elverik Tyihonyenkóék.

A mai rivális keretében rengeteg CSZKA Moszkva-nevelést találhatunk, de nagyjából senki sem játszik jelenleg felnőtt élvonalbeli szinten rendszeresen, így nagyon hasonló gondjai vannak a felnőtt szintre való átmenettel, mint a magyak kosárlabdázásnak - de ez egy egészen más szerkezetű és játékerejű gárda, mint tegnapi ellenfelünk, Csehország volt.

Két külföldön játszó kosarasuk van, a már említett, 202 centis Mark Tyihonyenkó, valamint az igen atletikus Andrej Turé, de ha már más szerkezet, akkor itt mondjuk el, hogy két 207 centis magasuk és egy 210-es centerük is van. Mivel nálunk a 208 centis Filipovics Stefán mellett ott tornyosul a válogatott szinten újoncnak számító Anda Dávid (210 cm) is, így ebben némiképp fel is tudjuk venni velük a versenyt - az pedig  a tegnapi, Csehország elleni nagyon sima vereség után elmondható, hogy elsőre úgy tűnik, az alacsonyabb, homogénebb szerkezetű ellenfelek nem annyira fekszenek Pápai Mátééknak, meglátjuk, a több klasszikus benti emberrel felálló oroszok mennyire fognak.

Egy biztos, a stabil védekezésünk mellett muszáj lesz lepattanózásban és pontszerzásben is feljebb lépni, tegnap ugyanis csapatszinten 22%-os mezőnyözéssel összesen 9 mezőnykosárig jutottunk a csehek ellen, míg az oroszok csak triplából 10-et dobtak a hollandoknak (38,5 százalékos hatékonysággal), az 5/9-es hármasmutatóval 24 pontot szóró Motovilov megállítása pedig kiemelt feladat lehet Kovács Gáborék számára.

Ennek az összecsapásnak papíron nagyon nem mi vagyunk az esélyesei a torna egyik legmasszívabb csapata ellen, ennek ellenére kemény védekezéssel és bátrabb támadójátékkal reménykedhetünk abban, hogy egy minőségi mérkőzést tudunk produkálni Oroszország ellen is.

Hajrá U20, hajrá magyar kosárlabda!

Fotó - utanpotlassport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus