Férfi U20-as B-divíziós Eb: Macedónia következik

17:15-től Macedónia vár ránk, a győztes holnap a 9. helyért játszhat majd, így nem lankadhat jó formába lendülő fiaink figyelme.

A grúzok magabiztos legyőzése után a következő, szintén nem könnyű ellenfél Macedónia lesz ma délután 17:15-től a bulgáriai B-divíziós Európa-bajnokságon, ahol még a 9. helyezésért versenyben vagyunk, de csak akkor őrizzük ezt meg, ha most le is győzzük a dél-szlávokat.

A macedónok nagyon nem lehetnek elégedettek az eddigi szereplésükkel, ugyanis a lettek ellen egy kiütéses vereséggel indítottak, majd a belgákkal szembeni ki-ki meccset is elbukták, aztán Azerbajdzsánt csak nehézkesen verték meg, majd a fehéroroszokat is a vártnál kisebb különbséggel tudták csak legyőzni. Ezzel együtt tegnap az albánok ellen azért hozták a papírformát, de eddigiek alapján nem ők a mai csata esélyesei a zsinórban hármat nyerő Pór-legénység ellen.

Mai ellenfelünk keretében sincsen túl sok olyan játékos, aki a felnőtt profi élvonalban rendszeres, minőségi játéklehetőséggel rendelkezne, ráadásul mindössze két játékosuk játszik külföldön, ők is a hasonló környezetnek számító Szerbiában, ahol egyelőre nem számolnak velük élvonalbeli szinten.

Szerkezet gondjaik nekik sincsenek és ők is képesek többféle felállásban támadni, illetve védekezni, s esetükben is egy viszonylag komplex csapatról beszélhetünk, bár a bajnoki csapatból (Rabotnicski) beválogatott Viktor Efremovszki már két 20 pontos dobóteljesítményt is letett az asztalra itt a kontinensviadalon.

A mieink szerencsére egészségileg is egész jól állnak, ami egy ilyen sorozatterhelés és ennyi kemény meccs után nagyon pozitív dolog, így reménykedhetünk, hogy egy lépéssel közelebb kerülünk ma a becsületünknek mindenképpen jót tevő 9. helyé eléréséhez.

Hajrá U20, hajrá magyar kosárlabda!

Fotó - fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus