Somogyi Ádám a B divíziós Eb legjobbjai között

Szünnap van a szkopjei férfi U18-as B divíziós Európa-bajnokságon, így végignézzük az eddigi mérkőzések statisztikáit. 

A magyar együttesnél Somogyi Ádám több kategóriában is kiemelkedik. A jelenleg Spanyolországban nevelkedő kosaras 21.3 pontos átlagával az egész torna negyedik legjobb pontszerzője, 12 bedobott hármassal pedig vezeti a teljes mezőnyt. 12/27-es, 44.4%-os mutatója is kiváló, főleg ha hozzávesszük, hogy az osztrákok elleni 0/7 után az elmúlt két találkozón 12/20-at hozott a triplavonalon túlról, ez pedig kerek 60%, ami ilyen mennyiségnél elképesztően magas szám. 

Somogyi a gólpasszokban tekintetében holtversenyes kilencedik (3.7), szerzett labdákban holtversenyes hatodik (2.7), a VAL-pontok alapján összeállított hatékonysági listán pedig úgy holtversenyes ötödik (21.0), hogy az első találkozó rettenetesen lehúzza az átlagát, ott -1-gyel végzett - a következő két összecsapáson összesen 64 VAL-t tett a közösbe, mindkét alkalommal húzóembere volt csapatunknak. 

Az egyéni számok közül Fazekas Máté mutatóit lehet még kiemelni. A magyar válogatott magasembere a kétpontosok hatékonyságát nézve a mezőny 12. legjobbja (55.6%), lepattanókban a holtversenyes 13. (7.3), blokkokban pedig a holtversenyes 14. helyen áll három meccs után (1.0). 

Mint ismert, Forray Gábor csapata az Ausztria elleni kétpontos vereség után Grúziát és Azerbajdzsánt is legyőzte, így 2-1-es mérleggel várja a folytatást, melynek során Észtországgal és Belgiummal kell még megküzdenie a csoportmérkőzéseken.

Fotó - fiba.basketball 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus