A bajnoki döntős Reggiana otthonában Perlék (Élőképpel!)

A Serie A hétfő esti tévés meccsén, a vicebajnok Grissin Bon Reggiana ellen folytatná jó szereplését Perl Zoltán és az Orlandina Basket.

A lovagok idei balszerencse-sorozata tovább tart, lassan a keret minden tagja megismeri, milyen sérülten, kívülről figyelni a társait. Alig hogy Perlék felépültek, itt az újabb sokk, az egykori horvát válogatott, Mario Delas a Varese elleni múlt heti bajnoki második negyedében jobb lábán megsérült, és a center jobb lábfejének tompa traumája miatt legalább 2 hetet lesz kénytelen kihagyni. Nem igazán jó hír ez, hiszen Delas veterán honfitársa, Sandro Nicevic még mindig nem lesz bevethető, így ezúttal a magas posztokon szűkülnek be igencsak vészesen az Orlandina Basket lehetőségei. Leegyszerűsítve, mindösszesen két igazi magasembere maradt Gennaro Di Carlónak, a ragyogó formában lévő Dominique Archie és a szintén, nem kis meglepetésre abszolút húzóemberré váló Antonio Ianuzzi. Így valószínűleg az új szerzemény, a szerb Milenko Tepics és végszükség esetén ifjú honfitársa, Vojiszlav Sztojanovics ugorhat "fel" a 4-es posztra.

Az újabb rossz hír mellett számunkra örömteli, hogy Perl Zoltán elmúlt heti sikeres visszatérése után egyre jobb formában és játékra éhesen várja a hétfő esti derbit. Zozo számára a mai meccs debütálás is lesz a Reggio Emilia-i PalaBigiben, hiszen tavaly tavasszal, Boatright érkezésével nem léphetett itt parkettre. Fiatal honfitársunknak apró jubileumot is jelenthet az esti összecsapás, hiszen 30. Serie A találkozóján léphet pályára.

Perlék mai ellenfele az elmúlt két év bajnoki ezüstérmese (2015-ben a Sassari, 2016-ban a Milano ellen bukták el a Scudettót), at olasz első osztály egyik "legolaszabb" egyesülete. A Reggio Emilia-i keret mind a 6 hazai profija nemcsak hazája válogatottjának tagja vagy tagja volt, hanem klubcsapatában is kulcsember. Az irányító poszton még tavaly a Milánóba igazoló Cinciarinit az idősebbik Gentile fiú, Stefano váltotta, egyik cseréje pedig az az Andrea De Nicolao, aki már tavaly is sok lehetőséget kapott. A bedobó posztokat két jelenlegi aktív olasz válogatott hátvéd uralja, a több Eb-n is részt vevő Pietro Aradori, aki tavaly a Galatasaray-t hagyta ott, hogy immáron második éve a Reggiana profija legyen, és a 2013-as U20-as Eb MVP-je, Amedeo Della Valle, aki kettes poszton lehet Perl Zoli közvetlen ellenfele ma. Ott lesz még a Squadra Azzurra (az olasz nemzeti együttes) rugólábú fiatal (24 éves) erőcsatára, Achille Polonara is, és rajtuk kívül az Avellinótól érkező válogatott center, Riccardo Cervi is húzóember.

A légiósok tekintetében az idei szezonra a korábbiaknál valamivel szerényebb a Reggio Emilia merítése, nekünk azonban itt is lesz egy olyan játékos, akire nem árt jobban figyelnünk majd, az elsősorban az irányító poszton bevethető amerikai születésű Derek Needham ugyanis annak a montenegrói válogatottnak is az egyik legjobbja, amely válogatottunk csoportjába került a jövő évi Eb-n. A szerb erőcsatár, Száva Lesics egy nagyszerű ljubljanai szezon után érkezett Olaszországba idén nyáron, de Reggio Emiliában csak kiegészítő ember. A hazaiak másik amerikai játékosának eddigi szereplése komoly csalódás, Delroy James eddig nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, mai játéka pedig sérülése miatt is erősen kérdéses. A Reggio Emilia mindössze négy légiós foglalkoztat, ráadásul a 4. az az Arturs Strautins, aki alig múlt 18 éves, de a lett korosztályos válogatott fiatalember tehetségét mutatja, hogy hazája bajnokságának első osztályában már alig 14 évesen (!) bemutatkozhatott!

Max Menetti alakulata egy összeszokott, kiforrott csapat, hazai közönsége előtt minimális esélye van a bravúrra a szicíliaiaknak, de azt éppen az újonc Brescia mutatta meg alig egy hete, hogy Aradoriék nem verhetetlenek. Perlék vállát ezúttal nem nyomja semmilyen tét terhe, és ebből kis szerencsével akár jól is kijöhetnek ma késő este.

A hétfőn 20.45-től kezdődő Grissin Bon Reggio Emilia - Betaland Capo d' Orlando olasz bajnoki mérkőzést az olasz Sky Sport 2 HD élőben közvetíti. A csatorna élőképes streamje az alábbi linken elérhető.

A mérkőzés élő statisztikája ide kattintva elérhető.

Forza Capo! Hajrá Perl Zoli        

                              A Serie A 10. fordulójának teljes programja:

                        A  SERIE A aktuális tabellája itt (katt a linkre!) elérhető

 

fotó: Betaland Capo d' Orlando/Facebook

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus