Euroliga: A Real, a Bayern és a Zenit is kiharcolta az ötödik meccset

A madridiak fiatal tehetségük főszereplésével a két nappal korábbi produkciójukat lemásolva ismét a sírból jöttek vissza és sokkolták az összeomló Efest – a Bayern München is hatalmasat küzdve, nagy hátrányból fordítva egalizált a Milano ellen – a Zenit helyenként parádézva verte Hangáékat

 

Negyeddöntő, 4. mérkőzések

Zenit Szentpétervár (8.) – FC Barcelona Lassa (1.) 74-61

A mérkőzés összefoglalója EZEN A LINKEN olvasható!

A Zenit legjobb dobói: Pangos 22/3, Poythress 12, Hollins 11/6, Black 11
A Barcelona legjobb dobói: Calathes 19/9, Higgins 13

A három győzelemig tartó párharc állása: 2-2.

 

Real Madrid (6.) – Anadolu Efes (3.) 82-76

A Real Madrid kedden egy egészen elképesztő fordítással maradt életben az Efes ellen, ami már önmagában is nagy szenzációt keltett. Az pedig minden képzeletet felülmúl, hogy két nappal később ugyanezt meg tudták ismételni a továbbra is Edy Tavares nélkül játszó blancók, méghozzá egy kísértetiesen hasonló mérkőzésen, amivel kiegyenlítették a párharcot. A törökök ezúttal is pocsékul kezdtek, az ötperces gólcsendjük ismét megvolt, csakhogy most a Real ezt sokkal jobban ki tudta használni, mint legutóbb. A madridiak ugyanis 17-0-s előnyt építettek fel maguknak, köszönhetően elsősorban a forrókezű Jaycee Carrollnak (20/12 pont), aki ebből 11 egységet vállalt. A hazaiak korai nagy fórja azonban semmire sem volt garancia, az Efes ugyanis előbb összerántotta védekezését, szinte teljesen kiszorították a palánk alól riválisukat és a kinti dobókra is rendre odaértek, majd támadóoldalon is jött náluk az extra. Rodrigue Beaubois (23/15 pont) kapta el alaposan a fonalat, a francia első öt triplakísérlete egyaránt célba ért, így hamarosan már az Efes vezetett (19-21). Shane Larkin (22/9 pont, 8 gólpassz) is egyre gyakrabban hozzászólt a tánchoz, így a nagyszünethez közeledve már tetemes lett a különbség (31-47).

Úgy tűnt, hogy a vendégek ezúttal is állják a sarat és visszavernek minden rohamot, csakhogy a Real most sem adta fel egyetlen másodpercre sem a kilátástalannak tűnő küzdelmet. Ezúttal is előlépett náluk ugyanis egy valószínűtlennek tűnő hős, méghozzá a mindössze 19 éves, karriercsúcsokat döntő Usman Garuba (24/3 pont, 12 lepattanó), aki nem engedte végleg leszakítani csapatát. Az Efes azonban még így is magabiztosan vezetett a hajrá előtt (59-72), ám ahogy kedden, úgy most is teljesen leblokkoltak az utolsó percekre, ahogy a spanyolok eksztázisban játszva egyre közelebb kerültek hozzájuk. Az isztambuliak az utolsó bő hét percben nem tudtak mezőnykosarat szerezni, Garubáék pedig rendre jó döntéseket hoztak a kritikus szituációkban, így ismét leforrázták Atamanékat. Kedden jöhet a mindent eldöntő ötödik mérkőzés!

A Real Madrid legjobb dobói: Garuba 24/3, Carroll 20/12
Az Efes legjobb dobói: Beaubois 23/15, Larkin 22/9

A három győzelemig tartó párharc állása: 2-2.

 

FC Bayern München (5.) – AX Armani Exchange Milano (4.) 85-82

Nemcsak a Zenit és a Real, hanem a Bayern München is életben tartotta szezonját, így három párharcban is 2-2 az állás és az ötödik mérkőzés fog dönteni a továbbjutó személyéről. A bajorok is férfias meccset tudhatnak maguk mögött, hiszen ez a találkozó sokkal inkább a Milanónak állt, mint nekik. Az olaszok ugyanis a tarthatatlannak bizonyuló Malcolm Delaney (28/9 pont, 4 lepattanó) főszereplésével a szoros első negyed után egy 10-0-s rohammal fordítottak, majd a harmadik negyedben már 13 ponttal is vezettek (44-57). A Bayern azonban sem ekkor, sem pedig a játékrész végén nem omlott össze, mikor nagy nehezen végre elkezdték a felzárkózást (61-66), ám Shavon Shields (17/3 pont, 7 lepattanó, 5 gólapssz) a dudaszóra dobott, szinte félpályás triplájával demoralizálta őket (63-71).

A müncheni had élére ugyanis az a Paul Zipser (16/9 pont, 5 lepattanó) állt oda, aki addig csak szenvedett és mind a 16 pontját a meccs utolsó 17 percében szerezte. Nagyobbnál nagyobb játékokkal – például az Euroliga történetének egyik legjobb védőjén, Kyle Hineson bemutatott hatalmas zsákolással – tüzelte önmagát és társait a német erőcsatár, így a Bayern pontról pontra közelebb férkőzött az Olimpiához, 80-79-nél pedig hosszú idő után már vezetett is. Egylabdás végjáték alakult, amelynek a legvégén Delaney közelijét ezúttal nem nyelte el a gyűrű, az ellentámadásból pedig Zipser fellöbbölt passzát Vladimir Lucsics (12/3 pont) húzta be faulttal együtt (83-82). A Bayern ezt követően kiharcolt még egy támadóhibát, Lucsics pedig higgadtan büntetőzött, így a hazaiak visszahozták a nagy előnyből elveszített első meccset és kiharcolták a jól megérdemelt esélyt a Final Fourba jutásra.

A Bayern München legjobb dobói: Baldwin 18, Zipser 16/9, Lucsics 12/3, Johnson 12, Seeley 11/3
A Milano legjobb dobói: Delaney 28/9, Shields 17/3, Punter 10/3, LeDay 10

A három győzelemig tartó párharc állása: 2-2.

 

Korábban véget ért párharc:
CSZKA Moszkva (2.) – Fenerbahce Beko (7.) 3-0

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus