Euroliga: Csodás fordítással maradt életben a Real

A legszebb napjait idéző Sergio Llull vezetésével a madridiak lehajrázták a meccset addig uraló Efest – a Bayern is talpra állt és kiharcolta a negyedik meccset a Milano ellen – a Fener viszont összeomlott, a CSZKA söpréssel jutott be zsinórban kilencedik Final Fourjába – Hangáék visszaszerezték pályaelőnyüket.

 

Negyeddöntő, 3. mérkőzések

Zenit Szentpétervár (8.) – FC Barcelona Lassa (1.) 70-78

A mérkőzés összefoglalója EZEN A LINKEN olvasható!

A Zenit legjobb dobói: Baron 19/9, Poythress 14, Pangos 10/3, Thomas 10
A Barcelona legjobb dobói: Davies 22/6, Higgins 16/6, Kuric 13/9, Mirotic 11

A három győzelemig tartó párharc állása: 2-1 a Barcelona javára.

 

Fenerbahce Beko (7.) – CSZKA Moszkva (2.) 68-85

A CSZKA Moszkva Will Clyburn (34/15 pont, 7 lepattanó) parádés játékával a főszerepben Isztambulban is nyerni tudott és kisöpörte a Fenerbahcét. Így Kölnben is ott lesz a Final Fourban a moszkvai sztárcsapat, sorozatban immár kilencedszer, összességében pedig a húszadik alkalommal, mindkettő Euroliga-rekordnak számít. Ami a Covid által a lehető legrosszabbkor sújtott Fenert illeti, többek között Kokoskov mester még mindig nem lehetett ott az oldalvonal mellett, Jan Veselyt viszont sikerült összedrótozni erre az összecsapásra. A korábbi MVP játékát azonban sokáig nem élvezhettük, hiszen csapata összeomlásával párhuzamosan a második félidő elején a kiállítás sorsára jutott.

Pedig Nando De Colóék (22/9 pont) a meccs első 12 pontját szerezve remekül kezdtek, úgy tűnt nagyon felszívták magukat erre a számukra élet-halál harcra. A folytatásban aztán Clyburn és a szintén remeklő Iffe Lundberg (22/9 pont, 7 lepattanó, 5 gólpassz, 4 labdaszerzés) kézbe vették az irányítást és állva hagyták a törököket. Volt többek között egy 21-3-as és egy 11-0-s rohanása is a CSZKA-nak, az eredmény pedig 33-23-ról 52-78-ra módosult, azaz az oroszoknak volt egy összességében 55-19-es szakasza a meccsen. Elképesztő teljesítmény volt ez a vendégektől, a Fener pedig méltatlanul búcsúzott ettől a szezontól.

A Fenerbahce legjobb dobói: De Colo 22/9, Gudurics 10/6
A CSZKA Moszkva legjobb dobói: Clyburn 34/15, Lundberg 22/9, Voigtmann 11/3

A három győzelemig tartó párharc végeredménye: 3-0 a CSZKA Moszkva javára.

 

Real Madrid (6.) – Anadolu Efes (3.) 80-76

Az idei rájátszás a Milano-Bayern párharc első meccse után (legalább) még egy klasszikust bevonultatott a történelemkönyvekbe. Az ismét Edy Tavares nélkül játszó Real Madrid ugyanis egy egészen bravúros, valószínűtlen fordítást bemutatva legyőzte az Efest és életben tartotta a szezonját. Pedig erre nem sok jel utalt, hiszen az Efes a gyenge kezdése után rendezte sorait és kontrollja alatt tartotta a találkozót. A törökök mindössze öt perc után találtak be először, ezt azonban nem tudta kihasználni a Real (5-0), hiszen egyetlen minutummal később már a vendégek vezettek (5-6). Ezt követően aztán elhúzott az Efes, a folytatásban pedig sokáig arról szólt a meccs, hogy a szenzációsan játszó Vaszilije Micics (29/15 pont, 6 gólpassz, 3 labdaszerzés, 3 lepattanó) vezérletével az isztambuliak mintegy erőt demonstrálva a Real minden felzárkózási kísérletét visszaverik (40-55) és magabiztosan menetelnek a Final Four felé.

A madridiakat dicséri viszont, hogy a hajrához érve 64-76-nál, a sokadik sikertelen próbálkozásuk után sem adták fel, hanem zónavédekezésre váltva megakasztották az Efes addig olajozottan működő gépezetét, támadásban pedig mindent egy lapra feltéve rohamoztak. A sokak által már leírt, néhány meccsen tényleg nagyon rosszul festő Sergio Llull (20/12 pont, 7 gólpassz) azonban akkor állt a csapata élére, mikor a legnagyobb szükség volt rá. A veterán klasszis elkezdte szórni a triplákat és elhitette társaival, hogy van még keresnivalójuk. A megzavarodott Efes pedig úgy fejezte be a meccset, ahogy kezdte, a Real a találkozó utolsó 16 pontját szerezve sokkolta az Ataman-csapatot és kiharcolta a negyedik mérkőzést.

A Real Madrid legjobb dobói: Llull 20/12, Abalde 11/3, Garuba 10/3, Tyus 10
Az Efes legjobb dobói: Micics 29/15, Beaubois 18/9

A három győzelemig tartó párharc állása: 2-1 az Efes javára.

 

FC Bayern München (5.) – AX Armani Exchange Milano (4.) 85-79

A Bayern München a Milano elleni párharc harmadik meccsén megmutatta karakterét és megszerezte a jól megérdemelt, szépítést jelentő első sikerét. A bajorok az első találkozó drámája és a másodikon kapott nagy verés után nagyon szépen talpra álltak, az igazán jó játékkal eddig adós Vladimir Lucsicstól (27/12 pont, 7 lepattanó, 5/4 tripla) pedig jött az extra, így pénteken már az egyenlítés reményében léphetnek pályára. A müncheniek már az első negyedben faképnél hagyták az Olimpiát egy 14-0-s futással, majd a második félidőt ugyanígy kezdték, így 53-35-nél már tetemes volt a különbség a felek között. Csakhogy a Milano sem engedte még el a meccset, Malcolm Delaney (18/9 pont) alaposan rákapcsolt, Wade Baldwin pedig már a negyedik negyed legelején kipontozódott. 64-58-ra feljöttek a lombardok és elkezdett kísérteni az első meccs szelleme, Lucsics azonban ismét előlépett, elállította a vérzést, a Bayern pedig behúzta a győzelmet.

A Bayern München legjobb dobói: Lucsics 27/12, Baldwin, Zipser 11-11
A Milano legjobb dobói: Delaney 18/9, Shields 11/6, Rodriguez 11/3

A három győzelemig tartó párharc állása: 2-1 a Milano javára.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus