A Gran Canaria elvette Hangáék veretlenségét

Már a bajnokságban sem hibátlan a Real Madrid, a Granca a második félidei jó játékával otthonában lepte meg a fővárosi sztárcsapatot.

ACB Liga, alapszakasz, 7. forduló

Real Madrid (6-1) – Gran Canaria (5-2) 70-75

A Real Madrid csütörtökön Sergio Llull és Edy Tavares nélkül is győzni tudott a Fenerbahce elleni Euroliga-rangadón, a Gran Canariával szembeni hétvégi bajnokin pedig már a gyermeke születése miatt hiányzó zöld-foki center is Pablo Laso rendelkezésére állt. A plusz energiákkal érkező Tavares illetve Yabusele pontjaival nagyon jól kezdett a Real, 19-7-re léptek meg a hazaiak. Ezt követően aztán talán ismét túl korán nyugodtak meg a madridiak, hiszen a jó erőkből álló Granca rendezte sorait, a nagyszünetre kiegyenlítettek (35-35), fordulás után pedig már jobban is játszottak Hangáéknál.

A hajrához közeledve tízpontos vendégvezetésnél (59-69) kaptak észbe a hazaiak, akik ismét csak főként Tavares révén egy 10-0-s rohammal ki tudtak egyenlíteni. Ám Slaughter triplája gyilkosnak bizonyult, erre már nem érkezett válasz, így a Real elszenvedte első vereségét a bajnokságban (is).

Hanga Ádám ismét kezdőként kapott szerepet, ám 3 gólpassza mellett a dobás ezúttal nem ment neki (1/0 dupla, 3/0 tripla).

A Real Madrid legjobb dobói: Tavares 18, Abalde 12/9, Yabusele 10/6
A Gran Canaria legjobb dobói: Pustovyi 14, Ennis 13/6, Albicy 12/9

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus