A Malaga a Palau Blaugranában lepte meg Hangáékat

Hiába termelt ezúttal 56 pontot az első félidőben a Barca, az andalúzok egy 15-0-s rohammal leforrázták a katalánokat és nagy bravúrt értek el. Hanga Ádám faultproblémákkal küzdött.

ACB Liga, alapszakasz, 13. forduló

FC Barcelona (10-3) – Unicaja Malaga (7-6) 95-105

A Barcelonának a pénteki, nagyszerű Panathinaikosz elleni győzelme után a Malagával szembeni spanyol bajnoki következett a jövő heti újabb dupla Euroliga-forduló előtt. A katalánoknak legalább utazniuk nem kell ezekben a napokban, Pesics mester pedig igyekezett a játékpercek lehető legegyenlőbb elosztásával frissen tartani csapatát. Ez, és a felforgatott kezdőötös (melynek péntekhez képest egyedül Hanga Ádám volt ezúttal is a tagja, akkor Mirotic, Kuric, Tomic és Smits, most pedig Davies, Abrines, Oriola és Ribas alkotta honfitársunkkal az első egységet) sem zavarta meg azonban a Barcát. A hazaiak pontzsákja ugyanis ezúttal is kinyílt az első félidőben, a Pana ellen szerzett 55 pontot sikerült megfejelni most még 1-gyel (56-51). A kiváló támadójáték a második negyedtől ráadásul már vezetéssel is párosult, elsősorban Abrines és Tomic feleltek ekkor a pontokért, úgy tűnt, hogy gond nélkül nyerni fog a Barca.

A Malagának azonban más tervei voltak, az andalúzok egy 15-0-s rohammal komoly előnyre tettek szert nyolc perccel a vége előtt (74-86). Komoly teszt előtt állt tehát a katalán sztárcsapat, Mirotic, Delaney és Tomic riadót is fújtak, Suárezéknek azonban mindenre volt válaszuk, 5 pontnál közelebb nem jutott a Barca, a Malaga óriási bravúrt ért el. A 11-2-vel álló Real Madrid nyert tegnap a Betis ellen, így tőlük egy meccsel lemaradva a második helyre csúszott vissza a Pesics-csapat.

Hanga Ádám faultproblémái miatt ezúttal kevesebbet játszhatott és végül ki is pontozódott, 15 perc alatt 2 pontot (2/1 dupla, 3/0 tripla), 3-3 gólpasszt és lepattanót, 2 eladott labdát, illetve 2 kiharcolt és 5 beütött faultot jegyzett, ami -1 VAL-t jelentett ezúttal.

A Barcelona legjobb dobói: Tomic 20, Mirotic 17/3, Abrines 14/9, Davies 11
A Malaga legjobb dobói: Adams 19/6, Waczynski 15/12, Brizuela 15/9, Suárez 12/6, Elegar 10

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus