A Malaga ellen javítani tudtak Hangáék

A Real Madrid az utóbbi hetek vereségei után most az erős negyedik negyedével, egyetlen ponttal nyerni tudott az Unicaja otthonában.

ACB Liga, alapszakasz, 22. forduló

Unicaja Malaga (7-12) – Real Madrid (17-4) 91-92

Az elmúlt időszakban sorra heti három meccset játszó Real Madrid hullámvölgybe került e rendkívüli sorozatterhelés közben, hiszen a legutóbbi két-két meccsét egyaránt elveszítette az Euroligában és a spanyol bajnokságban. A következő ellenfél a nem túl erős szezont futó, lassan a kiesés elkerüléséért harcoló Malaga volt az ACB Ligában.

A találkozó végig nagyon szorosan alakult, a csapatok sokáig felváltva vezettek néhány ponttal, az első három negyedben a legnagyobb különbség 57-50-nél alakult ki, méghozzá a Malaga javára. A záró felvonás aztán már döntetlenről indult, és ezt az időszakot alaposan megnyomta a Real, a Causeur, Heurtel, Poirier francia trió vezérletével elhúztak 10 ponttal a vendégek (73-83). Ezzel az előnnyel aztán jól gazdálkodtak a madridiak, hiszen három kései triplával ugyan feljött a Malaga egyetlen pontra, de támadni már nem tudtak a győzelemért a hazaiak. A jövő héten a Copa del Rey küzdelmei következnek, a Real csütörtökön a Breogán ellen kezdi meg szereplését.

Hanga Ádám a pénteki visszatérése utána ezen a találkozón már visszakapta helyét a kezdőcsapatban és a pályán töltött 16 perce során dobott 7 pontot (1/2 dupla, 1/3 tripla, 2/2 büntet), mellé pedig volt még 1-1 lepattanója, eladott labdája, beütött és kiharcolt faultja.

A Malaga legjobb dobói: Brizuela 18/6, Barreiro 13/9, Abromaitis 11/6, Guerrero 10
A Real Madrid legjobb dobói: Causeur, Heurtel 16/6-16/6, Abalda 11/3, Poirier 11

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus