A második félidőben felőrölte osztrák ellenfelét a Zalaegerszeg

A ZTE fiatal magyar játékosai hathatós közreműködésével győzött a Klosterneuburg otthonában, és nagy lépést tett a továbbjutás felé az AAK-ban.

Alpok-Adria Kupa, C-csoport, 4. forduló:

BK Klosterneuburg Dukes (osztrák, 1-3) - Zalakerámia-ZTE KK (3-1) 72-89 (20-26, 23-18,  21-24, 8-21)

Klosterneuburg: Burgemeister 4, Bauer 2, Blazevic 6/3, Bas 7, Hopfgartner 13/6.
Csere: Leydolf 8/6, Bavcic 18, Lanegger 4, Mioc 3, Purkovic 2, Kilic 3/3, Kolonovics 2.

ZTE: Doktor 14/3, Thompson 16, Gliebov 16/12, Szabó 6/6, Bagó 6.
Csere: Papp 6/3, Kis 7/3, Durázi 15, Gulyás 3/3.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken tekinthető meg!

Az előző osztrák bajnokság hatodik helyezettje ellen jobban kezdett a két fiatalt is a kezdőben bevető ZTE, Szabó Zsolt két triplájára, valamint Thompson kosaraira építve hamar elléptek 6-7 ponttal. A negyed hajrájában Gliebov is belelendült, kintről-bentről eredményesnek bizonyult. Amikor elkezdődött a rotálás, közelebb jött a Klosterneuburg, 16-17-re zárkóztak, ám a negyed hajrájában Doktor tempójával és 2+-1-es játékával, illetve az agilis Durázi pontjaival ismét ellépett a ZTE (20-26). 

A második negyed elején Kis és Durázi büntetőivel igyekezett tartani előnyét a magyar csapat, ám a cseresorból előlépő centerrel, Bavcic-csal nem tudtak mit kezdeni, 12 pontot szerzett és 4 faultot harcolt ki az első félidőben. A hazaiak játéka fokozatosan stabilizálódott, és Kilic hármasával 31-30-nál át is vették a vezetést. Gulyás Milán a legjobbkor villant távolról, majd Gliebov is beszórt egy triplát, azonban a hazaiaknál ezúttal Hopfgartner lépett elő, kintről-bentről eredményesnek bizonyult, és az osztrákok megint átvették a vezetést. A negyed vége azonban a ZTE-é volt, összeállt a védekezésük, elöl pedig Thompson, Gliebov és az ekkor nyolc pontnál járó Durázi vezérletével előnnyel mehettek a nagyszünetre (43-44). 

Fordulás után kis túlzással kosárra kosárra volt a válasz, és bár általában a Klosterneuburg állt jobban, a vendégek Thompson vezérletével tartották magukat, ebben az időszakban Doktor és Bagó is betalált a fiatalok közül. A negyed végén aztán felpörögtek az események, szerencsére a ZTE révén: Doktor triplát vágott, Durázi 2+1-es játékot mutatott be, majd a rohanást Doktor duplája és Papp büntetője zárta - a rutinos Laneggeren múlt, hogy valamelyest magához térjen az osztrák csapat (64-68). 

Innen azonban már nem volt megállás: Durázi ziccerével, majd Papp triplájával tovább növelte előnyét a ZTE, majd Kis és Doktor ziccereivel 9-0-s futással nyitottak a zalaiak, miközben a vendégek képtelenek voltak a gyűrűbe találni. A negyed közepén jött még egy kisebb vendég hullámvölgy, amikor a kék-fehéreknek is bedeszkázták a gyűrűt, de Papp újabb kosarával, majd Gliebov hármasával hamar kikecmeregtek belőle, miközben a hazaiak öt perc után pont nélkül álltak (64-82). Itt el is dőlt a mérkőzés, Bavcicék már későn kezdtek el hajrázni, az extázisban játszó vendégek fiataljaik révén tartották a különbséget és ilyen arányban is megérdemelt győzelmet arattak. 

Fotó: Alpe Adria Cup Facebook-oldala

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus