A Real Madrid egy győzelemre a spanyol bajnoki címtől

Hanga Ádám is tevékeny részese volt a magabiztos sikernek - vasárnap hazai pályán érhet révbe a Real.

ACB Liga, döntő, 3. mérkőzés

Real Madrid (2.) - FC Barcelona (1.) 81-66

Jól kezdett a Real Madrid, Hanga Ádám is remek kosarakkal jelentkezett, a fővárosiak pedig hamar el tudtak lépni, azonban ekkor még a Barcelona visszajött a mérkőzésbe. A második negyed derekáig szorosan alakult az összecsapás, de ekkor megrázták magukat a habfehérek és 10 pont körüli előnyt harcoltak ki, és csak Yabusele rossz ütemben beütött faultján múlt, hogy ezt nem tudták megőrizni a nagyszünetre. 

A fordulás után is jobban rajtolt a Madrid, de egyszer még 55-50-re felzárkóztak a gránátvörös-kékek - itt azonban Causeur megrázta magát, hamar újra 10 pont fölé nőtt a differencia. A Barcában azonban csak Kuric és Calathes érte el a 10 pontot, Mirotic-nak nagyon nem ment, ráadásul a madridiak 15 (!) támadópattanót szedtek vissza, ez pedig összességében sok volt a vendégeknek. A több lábon álló, négy játékosától kétszámjegyű pontot kapó, illetve a Yabusele és Poirier révén extrán támadópattanózó hazaiak az utolsó másfél negyedben végig kézben tartották a mérkőzést, újabb sikerük pedig azt jelenti, hogy ha a vasárnap este 18 órakor kezdődő 4. összecsapást is behúzzák, akkor megszerzik a bajnoki címet. 

Hanga Ádám kezdőként 21 percet töltött a pályán, ez idő alatt 7 pont (3/5 kétpontos, 0/2 tripla, 1/1 büntető), 3 gólpassz, 2 blokk, 1-1 szerzett labda és lepattanó, valamint 3 kiharcolt fault került a neve mellé, a mérleg másik serpenyőjébe 1 eladott labda jutott, összességében 12 VAL-os teljesítménnyel zárt.

A Real legjobb dobói: Deck 14/6, Causeur 13/3, Llull 10/3, Tavares 10.
A Barcelona legjobb dobói: Kuric 15/9, Calathes 10, Mirotic 9/3.

A három győzelemig tartó párharc állása: 2-1 a Real Madrid javára.

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus