Alba - Novgorod, 19:00 (Sport 1)

Ma este játssza a visszavágó-kör első felvonását a magyar bajnok Alba Fehérvár az Európa Kupa alapszakasz-csoportkörében, illetve annak hatodik fordulójában, ahol az orosz Nyizsnyij Novgorod lesz Juhosék ellenfele Veszprémben. A Sport 1 által is élőben közvetítendő összecsapáson lehet keresnivalója a múlthéten már az első diadalát megszerző Albának, de kellene is a siker a fehérváriaknak a továbbjutási remények életben tartásához. Nézzük, mit várhatunk ettől a párosítástól!

Európa Kupa, alapszakasz-csoportkör, 6. forduló

Alba Fehérvár (magyar, 1 - 5) - Nyizsnij Novgorod (orosz, 4 - 1) (19:00, TV: Sport 1, ÉLŐ)

A csoportban 4 - 1-gyel álló és a következő körbe jutástól karnyújtásnyira álló orosz gárda egyértelmű, hogy szándékát tekintve nyerni jön Magyarországra is, pláne mivel idegenben eddig csak a Himik vendégeként kapott ki Obie Trotter ex-klubja, az Ankarát viszont verte Törökországban is, a Buducsnosztot és a PAOK-ot pedig nagyon simán verte saját közönsége előtt, ahogy a nyitófordulóban az Albát is.

Mivel a VTB Ligában csak 2-4-es mérleggel szerénykednek és egyébként sem lehtenek vérmes reményeik "hazai" fronton, egyértelműnek tűnik, hogy inkább az Európa Kupa-szereplésre fektetik a hangsúlyt. A három legnagyobb nevük viszi is vállain a csapatot, az egykori NBA-s szlovén center, Primoz Brezec 14,8 pontot átlagol a kontinens második számú nemzetközi klubsorozatában, az orosz válogatott Szemjon Antonov 10,2 ponttal és 6 lepattanóval az igazi mindenesük, az amerikai Dijon Thompson pedig 14-et szór és 8,7-et szed meccsenként, amivel teljesíti azt a szintet, amiért visszahozták őt a gárdához az évad elején.

A Panyin, Gubanov, Paul, Hvovsztov trió szépen játszik a vezérek keze alá, de az érdemi rotáció igen szűk, ezt ma akár szépen ki is használhatja a fehérvári had, mely ugyan a múlthéten nagy meccset nyert 18 pontos hátrányból való fordítás után az Ankarával szemben, ám a magyar bajnokságban nagy zakóba futott bele Pakson (90-71).

Veszítenivalója nincs ma továbbra is csak három légióssal és egy honosítottal küzdő Frade-legénységnek, s mivel az első győzelemmel komoly lelki gátakat is áttörhetett a fehérvári alakulat, így az odavágó tapasztalataira építve nem elképzelhetetlen, hogy ma legyen esélye az ezen a szinten is elég jó nevű kosárlabdázókat felvonultató Novgorod legyűrésére, de ehhez Somogyi Gergelytől kelleni fog az utóbbi hetekben mutatott agilis, bátor támadó játék és a légelhárítás a palánk alatt, a Moore, Kemp duótól pedig a ponterős játék. A kulcs viszont az lesz, hogy Braydon Hobbs mennyire képes összeszedni magát és komolyabb hibák nélkül elirányítani az Albát, valamint fazont szabni a vendéglátók játékának, az ő higgadtsága alapkövetelmény ahhoz, hogy egy szinten tudjon játszani a gárda az oroszokkal.

A mérkőzést 19:00-tól a Sport 1 élőben közvetíti!

Hajrá Alba, Hajrá Magyar Kosárlabda!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus