Az Olympiakosztól is kikaptak Hangáék

Hiába volt Hanga Ádám ismét a Barca egyik legjobbja, immár negatív mérleggel áll a szezont jól kezdő csapata az Euroligában.

Euroliga, alapszakasz, 13. forduló

FC Barcelona Lassa (spanyol, 6-7) – Olympiakosz (görög, 8-5) 60-69

A Barcelona a legutóbbi öt meccséből négyet elveszített az Euroligában, így minden téren nagyon kellett volna nekik egy siker a közvetlen rivális Olympiakosz ellen, akik a forduló előtt egy győzelemmel álltak jobban Hangáéknál. A meccs pontosan úgy kezdődött, ahogy a két csapat karakterisztikája alapján azt várni lehetett. Nem estek egymásnak a felek, inkább a kemény védekezésre helyezték a hangsúlyt, így nem mondhatni, hogy nagy iramban potyogtak volna a kosarak és a látványosnál látványosabb megoldásoknak tapsolhattak a nézők. Az első félidő így roppant szoros volt, szinte végig az Olympiakosz vezetett, de a pireusziak előnye nem volt több 1-2 labdabirtoklásnyinál.

Fordulás után aztán két gyors triplával elhúzott 30-38 arányban a vendégcsapat, ez pedig ezen a mérkőzésen már tetemes előnynek számított. Főleg úgy, hogy az ismét a szebb napjait idéző Szpanulisz és a remekül takarító, extra hatékony Milutinov (18 pont, 14 lepattanó, 2 blokk, 36 indexpont) vezérletével továbbra is mindig meg tudott újulni az Olympiakosz, így Hanga és Heurtel hiába próbálták szinte egymaguk tolni a Barca szekerét, ez csak arra volt elég, hogy ezt a 10 pont körüli különbséget tartani tudják a katalánok. Ebben a mederben csordogált tovább a második félidő, a Barca meglehetősen ötlettelen volt és nem tudott ritmust váltani, így megérdemelt és számukra is roppant fontos győzelmet arattak Printeziszék.

A Barcában Hanga Ádám ezúttal csereként lépett pályára és a második félidőben csapata talán legjobbja volt. Végül 17 percnyi játék alatt 9 pontig (5/2 dupla, 1/1 tripla, 2/2 büntető) jutott, volt 1-1 szerzett labdája és gólpassza, beütött és kiharcolt 2-2 faultot, így 8-as indexmutatóval zárt.

A Barcelona legjobb dobói: Claver 13/9, Oriola 10, Hanga 9/3
Az Olympiakosz legjobb dobói: Milutinov 18, Szpanulisz 14/12, Williams-Goss 10/6, LeDay 10

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus