BL: A csoportfavorit látogat Szombathelyre

Holnap este 18:00-tól a D csoportot vezető JDA Dijon látogat a Falco otthonába - nagy meccsre van kilátás az otthon parádézó magyar bajnok és a franciák között.

Bajnokok Ligája, Csoportkör, D csoport, 8. forduló
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (3-4) - JDA Dijon (francia, 5-2)
2019.12.10., kedd, 18:00

A franciák múltját, keretét bemutattuk már az első egymás elleni mérkőzés előtt. Azóta egyetlen változás történt keretükben: négy nappal ezelőtt, közös megegyezéssel szerződést bontottak Michael Younggal, akinek a helyére Saulius Kulvietis érkezett - tavaly a Lietkabelisnél kosarazott, ott figyeltek fel rá.

A Dijon nagyszerűen szerepel eddig ebben az idényben, hiszen a francia élvonalban a 13-0-s, euroligás ASVEL mögött a második helyen áll 10-3-as mérleggel - a hétvégén a Bourg otthonában diadalmaskodott borzasztóan simán (73-101). A nemzetközi kupában vezeti csoportját a JDA 5-2-es mérlegével. 5-0-val kezdte a csoportkört a gárda, majd kikapott Zaragozában és némi meglepetésre egészen simán a Bonn ellen is hazai pályán, a legutóbbi fordulóban azonban kiütötte a Besiktast.

A Falco a magyar élvonalban továbbra is hibátlan, a hétvégén a DEAC-ot verte, múlt héten pedig szenzációs játékkal múlta felül a Neptunas Klaipedát. A franciák láthatóan nagyszerűen együtt vannak, jó formában kosaraznak, kiváló eredményeket hoznak minden szinten, de Gasper Okorn együttesére is elmondható ugyanez - az Arena Savariában eddig még nem talált legyőzőre, a Bonn és a litván együttes pedig hatalmas zakókkal távoztak a magyar bajnok otthonából.

Ennek megfelelően nagy mérkőzésre lehet számítani. Az eddigiek után a franciáktól komoly meglepetés lenne, ha alábecsülnék Perl Zoltánékat, a szombathelyi alakulat pedig eddigi legkomolyabb hazai kihívására készül, nyerési esélyekkel.

A mérkőzést a televízió nem közvetíti, de a mindiGO Sport igen - az élőképes stream elérhetőségét a holnapi nap folyamán közzétesszük!

Hajrá Falco, hajrá magyar kosárlabda!

Fotó, Slide - fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus