BL: Óriási mérkőzésen győzött a Falco a csoport éllovasa ellen

Hatalmas küzdelmet vívott a magyar bajnok a francia csoportelsővel - a ráadás után mindössze egyetlen pont döntött a két együttes között.

Bajnokok Ligája, Csoportkör, D csoport, 8. forduló
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (4-4) - JDA Dijon (francia, 5-3) 82-81 hosszabbítás után (21-12, 15-24, 23-26, 12-9, 11-10)

Falco: Hooker 9/6, Curry 12/6, Benke 2, Washington 11/6, Reddic 14. Csere: Perl 16/3, Filipovity 9/6, Lake 3, Váradi 6/3.

Dijon: Holston 8/3, Sulaimon 15/9, Ulmer 25/6, Loum 2, Chassang 16. Csere: Julien 7, Leloup 4, Solomon 4.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken eléritek!

Curry a második percben szerzett vezetést a magyar bajnoknak, majd Hooker és Washington is betaláltak. Állva hagyta ellenfelét a Falco, Washington zsákolása után már 8 pont volt a különbség a negyed felénél (12-4). Megtorpant a szombathelyi alakulat, de két francia kosárra Reddic, majd Filipovity révén felelt a vendéglátó, Perl és Benke kosaraival, valamint Filipovity büntetőivel pedig 9 ponta nőtt a távolság (21-12) - tovább folytatódott a Falco hazai parádéja a BL-ben.

Lake kosara és Perl zsákolása után a 10 pontot is meghaladta a különbség a 13. percben (25-14). Ennyi volt a távolság egy perccel később is, de a franciák szigorítottak védekezésükön a félidő hátralévő részében, és több pontos akciót is vezettek. Eleinte Julien, Ulmer és Leloup voltak a főszereplők, a felvonás második felében pedig Chassang lépett elő a Dijonnál. Sulaimon triplájával egyenlítettek a franciák - erre Washington hármassal, Chassang pedig 2+1-gyel felelt, így egál volt az állás a félidőben (36-36).

A fordulás után a francia együttes amerikai játékosai révén lendületben maradt, Loum kosarával pedig 7 ponttal is vezetett (40-47). Gasper Okorn tökéletes időben kért időt, megtörte a vendégek lendületét, a magyar bajnok pedig Hooker, Washington és Perl kosaraival zárkózott (53-54). Perl büntetőivel egyenlített a Falco a 28. percben, Váradi 2+1-ével pedig a vezetést is átvette (59-58). Egy francia büntető után Perl ellen sajnos sportszerűtlen hibát ítéltek alig pár másodperccel a negyed vége előtt. Chassang egy büntetőt értékesített, Julien pedig még egy ziccert is a hátralévő időben, így három pont volt a Falco lemaradása (59-62).

Sok hibával indult a negyedik negyed, három perc után időt is kért Laurent Legname, miután csapata képtelen volt pontot dobni (60-62). Reddic két büntetőjével újra egyenlített a magyar együttes, de Sulaimon triplája után megint 5-tel vezetett a Dijon, a 36. perc közepén időt kért Okorn (65-70). Megint jól jött a játékmegszakítás a Falcónak, Perl büntetőjével és Filipovity triplájával újfent felzárkózott a magyar együttes (69-70). Filipovity a vezetést is megszerezhette volna, de a következő két kísérlete kimaradt, Reddic viszont bő fél perccel a vége előtt kiegyenlített (71-71). Leloup kihagyta a triplát, és még bő 10 másodperce volt a Falcónak, hogy megszerezze a győzelmet. Időkérés után támadott a hazai gárda, Ulmer viszont labdát szerzett, és még a franciáknak is maradt némi ideje, Legname mester is kikérte az idejét. Ulmer hármasa kimarad, így jöhetett a hosszabbítás (71-71).

A ráadásban egyik gárda sem tudott elszakadni a másiktól egy pillanatra sem, hol a Falco, hol a Dijon vezetett. Fél perccel a vége előtt Hooker ellen személyi hibát ítéltek a játékvezetők, ami miatt Ulmer három büntetőt dobhatott, és mindhármat értékesítette (78-81). Úgy tűnt, ez döntő lehet, de volt még egy csavar a mérkőzésben. A franciák a Falco támadóidejének végén szabálytalankodtak - Perl az első büntetőt bedobta, a másodikat kihagyta, de visszaszedte a támadópattanót, majd Filipovitynak adott gólpasszt, aki triplájával átvette a vezetést a magyar bajnoknak (82-81). Volt még ideje a Dijonnak, de Leloup hármasa kimaradt, így a Falco a csoportelsőt is legyőzte hazai pályán, és már a negyedik győzelmét aratta a BL főtábláján!

Fotó, Slide - fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus