Drámai végjátékban egalizált a Barca Hangáék ellen

A Real Madridnak megvolt az esélye a második meccset is elhozni Barcelonából, ám nagy küzdelem után 1-1-es állással költöznek át a csapatok a spanyol fővárosba.

 

ACB Liga, döntő, 2. mérkőzés

FC Barcelona (1.) – Real Madrid (2.) 71-69

A Real Madrid a spanyol bajnoki döntő első meccsén szenzációs játékkal aratott magabiztos sikert és vette el rögtön a Barcelona pályaelőnyét. Hangáék így a második találkozón a még nagyobb előny kiharcolása, a katalánok pedig az egyenlítés érdekében léptek pályára.

A Real ott folytatta a feldobás után, ahol hétfőn abbahagyta, Hanga nagy zsákolása adta meg számukra a meccs alaphangját. Nem találta a ritmust a Barca, a visszatérő Llull pedig beállása után rögtön kosarat szerzett, ami már a tízpontos előnyt jelentette a vendégek számára (4-14). Az első találkozóval ellentétben viszont most nem tudott még jobban elhúzni a Real, Miroticék agresszívabbá váltak, amivel elkezdtek visszakapaszkodni és ellensúlyozták azt, hogy nem megy nekik gördülékenyen a játék mostanában.

A második negyed közepétől teljesen kiegyenlítetté vált a találkozó, a harmadik játékrész hajrájában viszont átbillent a mérleg nyelve a Barca javára. 46-52-ről ugyanis egy 19-5-ös rohammal 65-57-re húzott el a Jasikevicius-csapat, köszönhetően elsősorban annak, hogy az első meccsel ellentétben most minden labdáért hatalmasat küzdöttek. De a Real is felvette a kesztyűt, faultokat kiharcolva a következő 8 pontot ők szerezték, így döntetlen állásról kezdődhetett a végjáték. Mirotic kosaraira Tavares válaszolt hasonlóan, a döntő szó pedig Higginsé lett két jó büntetővel, miután a túloldalon Causeur triplája célt tévesztett az utolsó másodpercekben. A Barca tehát egalizált, a következő két meccsre pénteken és vasárnap kerül sor Madridban.

Hanga Ádám továbbra is kezdő irányítóként volt a Real Madrid egyik legfontosabb láncszeme, ám faultproblémái miatt ezúttal egy kicsit kevesebbet játszhatott, mint legutóbb. Végül 26 perc alatt 10 pontig (3/4 dupla, 1/4 tripla, 1/2 büntető) jutott, ami mellé volt még 5 lepattanója, 2 gólpassza, 2 eladott labdája, illetve 4 beütött és 2 kiharcolt faultja (8 VAL).

A Barcelona legjobb dobói: Mirotic 26/9, Higgins 10/3
A Real Madrid legjobb dobói: Yabusele 16, Tavares 11, Hanga 10/3

A három győzelemig tartó párharc állása: 1-1.

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus