Euroliga: Hangáék és az utolsó szalmaszál

Ma este öt összecsapással kezdődik meg az Euroliga Top 16-os csoportkörének 10. fordulója, mely vízválasztó lesz a ma este a csoportmásodik Olimpia Milanóval meccselő Hanga Ádámék számára is, hiszen a Laboral Kutxa egy mai győzelemmel még életeben tarthatja halvány rájátszás-reményeit, egy újabb hazai kudarc viszont a baszkokat újra a mélybe rántaná. A Fenerbahce és a Malaga rangadója is sok mindent meghatározhat honfitársunkék pozícióját tekintve, nézzük is, mit érdemes tudnunk a mai párosításokról elöljáróban!

E-csoport:

Fenerbahce Ülker (török, 4-5) - Unicaja Malaga (spanyol, 5-4) (19:00)

A Fener még mindig nem számíthat Karamanra az idény végéig kieső Sipahi, Vidmar duó mellett, de otthon a pozitív mérleggel rendelkező Malagának vissza kell vágnia az idegenbeli kudarcért, különben megint meleg lehet a pite számára, ami a továbbjutási reményeket illeti. Mondani sem kell, hogy egy török diadal az elvileg csak Urtasunt jegelő andalúzok ellen mennyire kiegyenlítené a csoportot a hátramaradt fordulókra, tehát pláne nagy a tét és vélhetően az sem lesz mindegy, hogy mennyivel nyer az Ülker, ha célba ér.

Laboral Kutxa (spanyol, 2-7) - EA7 Emporio Armani Milano (olasz, 6-3) (21:00)

Ebben a fordulóban könnyen alakulhatnak úgy az eredmények, hogy a már biztos továbbjutó Barcelona mögött szó szerint minden nyitott legyen, ehhez leginkább az kell, hogy az Odom, Hamilton páros nélkül a múlt héten poraiból feltámadó Laboral elverje az eddigi tisztán második Milanót, amire az utóbbi napok eseményei alapján van is reális sansz. Sergio Scariolónak pláne presztízscsata ez, s amennyiben Hangáék hasonló felfogásban folytatják, mint amilyennel a Pana idegenbeli elverésénél kezdték, úgy visszajöhetnek az említett versenybe, ráadásul megakadályozzák azt is, hogy a teljes kerettel felálló, a két gárda olaszországi összecsapását megnyerő Banchi-tanítványok fellélegezhessenek és fél lábbal már a PO-ban legyenek.

F-csoport:

CSZKA Moszkva (orosz, 8-1) - Partizan Belgrade (szerb, 2-7) (17:00, TV: DIGI Sport 1, ÉLŐ)

A CSZKA a hetekre kieső Teodoszics nélkül is amolyan kiütés szerű győzelemmel igyekszik revansot venni a belgrádi vereségért, s mivel a Miloszavljevics, Bertans, Westermann trió mellett Kinsey sem bevethető a szerbeknél, vélhetően sok esélye nem is lesz a vendég alakulatnak, a moszkvaiak pedig így lényegében be is biztosíthatják a playoff-részvételüket.

Maccabi Tel-Aviv (izraeli, 6-3) - Zalgiris Kaunas (litván, 1-8) (20:05)

A Maccabi is megszenvedi kulcsemberei sérüléseit, de azért van annyira jobb riválisainál, hogy még így is bőven PO-t érő helyen legyen és ma James nélkül is toronymagas esélyesnek tekinthessük a versenyből lassan matematikailag is kiszálló litvánok ellen. Jankunas még nem lesz ott a Zalgirisnél, az izraelieknél pedig Tyus és Ohayon sem teljesen egészséges még, de elvileg mindketten beöltöznek ma.

Bayern München (német, 4-5) - Real Madrid (spanyol, 8-1) (20:45)

A Bayern játszott már egy egész jó meccset a Madriddal és most a vereség sem katasztrófa számára, így felszabadult játékkal, nyomás nélkül próbálhat meg csodát tenni Szvetiszlav Pesics teljesen egészséges kerettel felálló csapata. A spanyolok nem lassítanak Draper és Carroll távollétében sem, s ennek a derbinek is abszolút favoritjai a Laso-legények, s vélhetően nagyon színvonalas, a totális támadókosárlabdáról szóló összecsapást láthatunk majd ezen a fronton.

A meccsekhez élőképes streamet ezen a linken találtok

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus