Euroliga: Hangáék Isztambulban, a becsületért

Ma este összesen öt összecsapást rendeznek az Euroliga Top 16-os csoportkörében, ahol már a 12. fordulót kezdik meg a kontinens legelitebb klubjai. Hanga Ádám és a Laboral Kutxa az Efes ellen igyekszik egyet előre lépni a csoportban, a CSZKA Moszkva és a Bayern ütközetét, valamint az Unicaja és az Olympiakosz csörtéjét pedig a DIGI Sport jóvoltából mi is élőben izgulhatjuk végig itthon is a TV-képernyők elől. Lássuk, mit várhatunk ettől a játéknaptól!

E-csoport:

Anadolu Efes (török, 2-9) - Laboral Kutxa (spanyol, 2-9) (19:45)

Mindkét gárda elvesztette már matematikai reményeit is a rájátszásra, de mivel a csoport utolsó helyének elkerülése a tét, s a Lamont Hamiltont kényszerből jegelő Hangáék anno otthon kikaptak az isztambuliaktól, ezért vélhetően lesz hajtás és presztízsharc a meccsen, ahol kimondott esélyes nincs, mivel mindkét alakulat elképesztően hullámzó.

Unicaja Malaga (spanyol, 5-6) - Olympiakosz (görög, 5-6) (20:45, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

A Malaga könnyen nyeregbe kerülhetett volna az utóbbi hetekben, de a Hettsheimeirt és Caner-Medley-t is nélkülöző andalúzok ha kikapnak ma otthon is a címvédőtől, akkor könnyen ki is eshetnek vereségsorozatuknak köszönhetően. Mivel a Jamario Moont elengedő görögök már Szpanulisszal a fedélzeten érkeznek, ezért esélyesnek is tekinthetők, számukra is végzetes lehet egy újabb kudarc.

F-csoport:

CSZKA Moszkva (orosz, 9-2) - Bayern München (német, 5-6) (16:45, TV: DIGI Sport 1, ÉLŐ)

A CSZKA előtt már nagyjából tiszta a cél: egy diadallal be kell biztosítani a pályaelőnyt a PO-ra, de a Real Madridot is elkapó, a múlt héten viszont fájó vereséget szenvedő müncheniek nem becsülhetőek le idegenben sem, tehát könnyen lehet ez a nap egyik legjobb meccse is, pláne mivel szerkezetben és stílusban eléggé eltér egymástól a két edzőfejedelem csapata. A Messina vs. Pesics párharcok mindig kiszámíthatatlanok.

Zalgiris Kaunas (litván, 1-10) - Galatasaray (török, 5-6) (18:45)

A Zalgiris könnyen keresztbe tehet otthon az amúgy lendületben lévő Galatának, ugyanis a törökök hibáit a Bayern és a Kubany is próbálja kihasználni a hármas holtverseny miatt, ami az utolsó, még rájátszást érő helyért folyik ebben a nyolcasban. Elvileg Jankunast is bevetheti már a balti alakulat, ezért eléggé hasonlóak a felek kilátásai.

Maccabi Tel-Aviv (izraeli, 7-4) - Real Madrid (spanyol, 9-2)

A Maccabi ha kikap ma, a Galata és/vagy a Bayern pedig idegenben nyer, akkor még forró is lehet a pite David Blatt alakulata számára, hiszen onnantól reális lenne, hogy akár ki is eshessen a Tel-Aviv, mely még most is Shawn James távollétében kényszerül felvenni a harcot az idegenben is esélyesebb Reallal. A madridiak csak Carrollt nem vethetik be ászaik közül, s számukra a PO-pályaelőny biztosítása ma a cél, tehát sok kegyelmet nem várhatunk Rudy Fernandezéktől.

Élőképes streameket ezen a linket találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus