FIBA EC: Az Alba már biztos továbbjutóként fogadja izraeli ellenfelét

Holnap este az Ironi Ness Ziona együttese lesz az Alba Fehérvár ellenfele a FIBA Europe Cup második csoportkörének záró fordulójában - mindkét gárda továbbjutott már a Bajnokok Ligájában szereplő visszalépők miatt.

FIBA Europe Cup, Második csoportkör, J csoport, 6. forduló
Alba Fehérvár (magyar, 3-2) - Ironi Ness Ziona (izraeli, 3-2)
2019.02.05., kedd, 18:00 (TV - DIGI Sport 1, 17:45)

Az izraeli csapat múltjáról, keretéről írtunk már az első egymás elleni találkozó előtt, egy hónapja - azóta annyi történt, hogy pont azelőtt a mérkőzés előtt bontottak szerződést Gerald Lee-vel, egyébként pont ugyanaz az állományuk, ami volt.

Az izraeliek a 93-70-es hazai vereséget követően 109-96-ra verték a Lukoil Levszkit, majd 102-90-re kikaptak a Balkan otthonában, így állnak most 3-2-vel a csoportban holtversenyben az Albával és a Balkannal - a védelmük rettenetes, de támadásban hozzák magukat. Az izraeli élvonalban 8-8-cal holtversenyben az ötödikek, 2-1-et hoztak a legutóbbi találkozó óta, tegnap 82-80-ra verték a tabella negyedik Eilatot. Az Alba a legutóbbi két körben előbb 65-64-re verte a Balkant, majd 84-80-ra kikapott a Levszki otthonában, így jött össze a fehérváriaknak a 3-2-es mérleg. A bajnokságban óriási a hullámzás Lóránt Péterék játékában, legutóbb legyőzték ugyan a TF-et, de így is csak a 11. helyen állnak a tabellán.

A meccsnek alapvetően nagyon komoly tétje lenne, hiszen ki-ki meccset játszana egymással a két együttes a továbbjutásért, ám a Bajnokok Ligájából kiesők közül hárman már biztosan nem vállalják a FIBA Europe Cup részvételt, így a legjobb három csoportharmadik is továbbmegy a nyolcaddöntőbe a csoportok első két helyezettjei mellett. Márpedig ebbe így az Alba és az Ironi Ness Ziona is biztosan beletartozik majd, így ez a meccs élet-halál mérkőzésből tét nélküli találkozóvá vált. Persze nyilván megpróbál majd mindkét csapat győzni, de ha nem sikerül, akkor sem történik semmi - igaz, a következő ellenfél szempontjából nagyon nem mindegy, hogy egy csapat a csoportja harmadik vagy az első helyén végez-e.

A találkozót a DIGI Sport 1 17:45-ös műsorkezdettel élőben közvetíti, de az élő internetes stream elérhetőségét is közzétesszük a holnapi nap folyamán!

Hajrá Alba, hajrá magyar kosárlabda!

Fotó, Slide - fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus