FIBA EC: Az Alba már most bejuthat a nyolcaddöntőbe

Holnap este 18:00-tól a Lukoil Levski otthonában lép pályára a székesfehérvári alakulat, amely tovább is juthat a FIBA Europe Cup nyolcaddöntőjébe.

FIBA Europe Cup, Második csoportkör, J csoport, 5. forduló
Lukoil Levski (bolgár, 0-4) - Alba Fehérvár (magyar, 3-1)
2019.01.29., szerda, 18:00

Az Alba Fehérvár úgy léphet pályára holnap este a Lukoil Levski otthonában, hogy bajnoki szereplés ide vagy oda, egy fordulóval a második csoportkör vége előtt már bejuthat a FIBA Europe Cup nyolcaddöntőjébe. A bolgárok múltjáról, keretéről írtunk már az első egymás elleni mérkőzést megelőzően - azóta nem történt változás.

Várható rotáció:
Rembert - Robinson - Avramov - K.Ivanov - D.Ivanov
Velikov - Zahariev - Mijovic - Maravic

Az Alba elleni kiütéses, 89-56-os vereséget követően a másik bolgár csapat, a Balkan is kiütötte a Levskit (81-57). Az előző fordulóban már jobb teljesítményt nyújtott az együttes, még ha védekezésben így sem volt a helyzet magaslatán, Izraelben már csak 13 ponttal zakózott (109-96), ám 0-4-gyel így is csoportutolsó. A bolgár élvonalban 4-1-gyel hozták le az első egymás elleni találkozó óta eltelt időszakot, 12-2-vel továbbra is listavezetők, eléggé kétarcúak...

... csakúgy, mint a magyar csapat, amely teljesen kiismerhetetlenné vált, illetve most inkább megint gödörben van. Legalábbis a bajnokságban, ahol sorozatos vereségek után 6-11-gyel csak a 10. helyen áll a fehérvári alakulat, két győzelemmel lemaradva a kilencediktől. Ezzel teljesen ellentétes a nemzetközi szereplés, hiszen a Lukoil után az Ironi Ness Ziona idegenben is simán megvolt Lórántéknak (70-93), a Balkan ellen pedig gyenge játékkal is győzött Jesus Ramirez együttese (65-64).

Előre szinte teljesen esélytelen megmondani, hogy mit látunk majd az Albától, amely a magyar csapatok ellen szenved (a Körmend elleni ütközetet leszámítva), ám az európai kupaporondon szállítja az eredményeket, és most akár tovább is juthat. Ehhez győznie kell Bulgáriában, a Ness Zionának pedig ma este a Balkan otthonában - ha a Balkan nyer, akkor még lehet olyan hármas holtverseny, amiből rosszul jön ki az Alba.

A találkozót a televízió nem közvetíti, de a holnapi nap folyamán közzétesszük az élőképes stream elérhetőségét!

Hajrá Alba, hajrá magyar kosárlabda!

Fotó, Slide - Simon Erika, fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus