FIBA EC: Az Olaj a csoport utolsó helyének elkerüléséért lép pályára

A magyar bajnok holnap este 18:00-tól a Z Mobile Prishtinát fogadja a FIBA Europe Cup második csoportkörének utolsó előtti fordulójában.

FIBA Europe Cup, Második csoportkör, I csoport, 5. forduló
Szolnoki Olaj KK (magyar, 0-4) - Z Mobile Prishtina (koszovói, 1-3)
2019.01.30., szerda, 18:00

A magyar bajnok holnap este utolsó előtti mérkőzést játssza majd az idei FIBA Europe Cup sorozatban, a Szolnok ellenfele a Z Mobile Prishtina lesz. Az első egymás elleni összecsapás előtt bemutattuk már a koszovói együttes múltját, keretét. Azóta annyi változás volt, hogy Davis helyett Bashir Ahmed érkezett az együtteshez, de az állomány többi része ugyanaz maradt.

Várható rotáció:
Anderson - Berisha - Ahmed - Tmusic - Boukichou
Mayfield - Myles - Azemi - Krestinin - Rugova

A vendégek az Olaj elleni 81-76-os győzelmük óta kétszer kikaptak a FIBA Europe Cupban, a Pinar Karsiyaka 22 ponttal (107-85), a Würzburg pedig 13 egységgel (78-91) múlta felül őket, így 1-3-mal a csoport harmadik helyén állnak. A bajnokságban továbbra is veretlenek, három ütközetet nyertek meg azóta, hogy a két gárda legutóbb találkozott volna, így 15-0-val állnak a koszovói élvonal élén. A Szolnok is hasonló formát mutat, hiszen a FIBA EC-ben két vereséget gyűjtött be Dragan Alekszics együttese, a würzburgi kiütéses vereség (118-71) után Törökországban kifejezetten jól tartotta magát a magyar alakulat, de ott is kikapott (102-95).

A kérdés leginkább az, hogy kit motivál jobban ez a találkozó.

A Szolnok saját közönsége előtt nyilván szeretné kiszolgálni a nézőket, amennyire lehet, de Airington mellett ezúttal is hiányozni fog az első egymás elleni összecsapáson FIBA Europe Cup rekordot beállító, 24 pontos, 19 pattanós teljesítményével végül holtversenyben a játéknap legjobb egyéni teljesítményét elérő Sztrahinja Milosevics is, ez pedig csökkenti a magyarok esélyeit. Ha az Olaj hat pontnál többel győzi le a Prishtinát, megelőzi a tabellán, ez lehet még motiváció. A vendégek számára pedig az, hogy ha kétszer nyernek, a Karsiyaka kétszer kikap, és hazai pályán több mint 22 ponttal verik a törököket, még tovább is juthatnak - igaz, erre minimális esély mutatkozik.

A találkozót a televízió nem közvetíti, de az élőképes stream elérhetőségét a holnapi nap folyamán közzétesszük!

Hajrá Szolnok, hajrá magyar kosárlabda!

Fotó, Slide - fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus