FIBA Europe Cup: emelt fővel búcsúzott az Egis Körmend

Az első negyedben kicsit megzuhant a vasi alakulat, utána viszont nagyon összekapták magukat és végig ott voltak olasz ellenfelük nyomában. 

fotó: fiba.basketball

FIBA Europe Cup, A-csoport, 3. forduló:

Egis Körmend - Reggio Emilia 79-88 (12-34, 31-16, 18-17, 18-21)

A csoport utolsó meccse előtt a Reggio Emiliának a győzelem a biztos továbbjutást jelentette volna, míg a Körmendnek minimális esélyei maradtak, ennek ellenére a vasiak jól tartották magukat az első percekben, egy-két kosárnál jobban nem tudott eltávolodni az olasz gárda. A negyedik percben Baldi Rossi hármasa adta meg a jelet, az egykori Alba-irányító, Brandon Taylor is bepörkölt egy hármast, amire Kyzlink még rátett két trojkát, miközben a körmendiek nagyon megálltak támadásban. A negyed utolsó perceiben sem változott a képlet, a Reggio Emilia sorra szerezte a kosarakat, húsz pont fölé növelte a differenciát és úgy tűnt, hogy teljesen megsemmisíti ellenfelét - kintről, bentről jól dolgoztak, rengeteg lepattanót szedtek, nem hagyták élni Ferenczéket (12-34). A kisszünet azonban nagyon jót tett, Ireland állt a sereg élére támadásban, Thames is felpörgött, összeállt a védekezés is, ennek köszönhetően egy 11-0-val csapott oda a piros-fekete gárda, és ha nincs egy szerencsésen pördülő Koponen-tripla, még kellemetlenebb helyzetbe hozhatták volna az olaszokat. A negyed második felében kezdett magához térni a Brandon Taylor vezette ellenfél, de a körmendi Taylor egyre határozottabban takarított mindkét oldalon, Mócsán is felpörgött a nagyszünet előtt, ennek köszönhetően teljesen nyílttá tették a meccset a második félidőre - ha nincs a 0/3-as büntetőmutató, a hét pontnál is kisebb lehetett volna a hátrány (43-50). 

Kiegyenlített játékot hozott a harmadik negyed, Durázi, majd Mócsán harcosan és jól dolgozott támadásban, de az Ireland-Thames páros megoldásai nem annyira ültek, így nem tudott közelebb kerülni ellenfeléhez a Körmend, ráadásul 54-61-nél Ferencz teljesen üres hármast rontott. Az olaszok türelmesen játszották ki üres triplákra a támadásaikat, vagy pedig izolálták Bostic-ot, aki kintről-bentről jól dolgozott egy-egyekből. A negyed hajrájában Mócsán és Ireland vezetésével sikerült közelebb jönni, de a végén megint kimaradt az az Ireland-kísérlet, amivel feljöhettek volna a vasiak négy pontra - hozzá kell tenni, hogy a hatodik percig az olaszokra egy faultot fújtak, ennyire talán nem védekeztek tisztán Baldi Rossiék (61-67). A zárónegyed elején Mócsán és Ireland rontott félig üres triplát, a körmendiek megint nem tudtak közelebb jönni, pedig a másik oldalon az olaszok is nagyon megálltak. Ireland büntetői törték meg a jeget, majd Ferencz villant a sarokból, a 33. percben végre sikerült egy labdára feljönni, miközben a Reggio Emilia támadóhibákat vétett. A vezetést viszont nem sikerült átvenni, Ireland csúnyán elpasszolta a labdát, Tóth követett el sportszerűtlent, majd Brandon Taylor villanásával visszaállt a kétkosárnyi differencia. Ferencz megint beszórt egy trojkát, de Taylor és Baldi Rossi nem hagyta, hogy veszélyes közelségbe kerüljön a Körmend, öt perccel a vége előtt ismét 69-76-ra vezettek. Az időkérés sem segített, Mócsán passzolta el a játékszert, Thames tempót rontott, majd Ziga Mravljak kapott technikait - Mócsán triplája nagyon kellett, de a túloldalon azonnal válaszolt Candi, nem tudott közelebb jönni a vasi alakulat. 72-80-nál Mócsán harcolt ki sportszerűtlent, de csak egy büntetőt értékesített, majd Ireland vállalt túl nehéz hármast, ez volt a vasiak utolsó esélye, az olaszok az utolsó két percben már rutinosan menedzselték a fórjukat.  

A Körmend legjobb dobói: Ireland 22, Mócsán 21/12, Thames 10/6.
A Reggio Emilia legjobb dobói:  Taylor 26/12, Bostic 15/3, Kyzlink 13/6.

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus