Hanga Ádám a Real Madriddal is spanyol bajnok lett!

Edy Tavares szenzációs játékával lezárta a Barca elleni döntőt a Real, Hanga pedig a katalánok után a fővárosiakkal is megnyerte az ACB Ligát.

 

ACB Liga, döntő, 4. mérkőzés

Real Madrid (2.) – FC Barcelona (1.) 81-74

A Real Madrid a pénteki fölényes győzelmével 2-1-es előnybe került a Barcelonával szemben a spanyol bajnokság döntőjében, így most már – újra csak hazai pályán – a párharc lezárására készültek Hangáék.

A madridiak ennek megfelelően 7-0-lal kezdtek a meglehetősen ötlettelen katalánok ellen, majd Llull fantasztikus kosaraival a második negyedet is nagyon erősen, 11 megválaszolatlan ponttal nyitották (24-10). Nem sziporkáztak a hazaiak sem, de a remek lepattanózásuknak köszönhetően újabb és újabb dobóhelyzetekhez jutottak, Tavares korlátlan úr volt mindkét palánk alatt. A nagyszünetben azonban mégis a Barca lehetett elégedettebb, hiszen egymás után estek be a triplák Kuricék részéről, így dominancia ide vagy oda, egyetlen pontra zsugorodott a Real előnye 20 percnyi játék után (34-33).

A harmadik negyedet aztán elsősorban Causeur és Tavares révén ismét jobban kezdte a királyi gárda, ám a Barca is látótávolságon belül tartotta magát. Sőt, egy 8-0-s szakasznak köszönhetően a meccsen először átvette a vezetést a Jasikevicius-csapat (55-56). Parázs záró játékrészre volt tehát kilátás, ahol Tavares és Hanga is gyorsan visszatért a pályára, az ő jelenlétük pedig újabb lendületet adott a Realnak. Ádám óriási triplája indította meg a madridiak szekerét, akik a végjáték előtt ismét elhúztak 8 ponttal (69-61). Innen pedig már nem volt visszaút a Barca számára, Causeurék minden kosarukra válaszoltak, így kezdődhetett a blancók ünneplése, amin már a szívrohama után lábadozó Pablo Laso is részt vehetett. A döntő MVP-je a parádés teljesítményt nyújtó Edy Tavares (25 pont, 13 lepattanó, 11/9 mezőnyből, 7/7 büntető, 41 VAL) lett.

Hanga Ádám a Real Madrid kezdő irányítójaként ezúttal nem dobott hatékonyan, ám volt egy nagyon fontos triplája és szokás szerint hatalmas mezőnymunkájával segítette csapatát. Végül 27 perc során 7 pont (2/6 dupla, 1/5 tripla), 8 lepattanó, 2 gólpassz, illetve 1 beütött és 3 kiharcolt fault (11 VAL) került a statisztikai lapjára. Ádám így tavaly a Barcelonával, idén pedig már a Reallal nyerte meg a spanyol bajnokságot, méghozzá úgy, hogy mindhárom korábbi csapatát legyőzte ebben a playoff-menetelésben (a Barca előtt a Manresát és a Baskoniát).

A Real Madrid legjobb dobói: Tavares 25, Causeur 17/6, Llull 9/3
A Barcelona legjobb dobói: Mirotic 14/6, Exum 13/9, Calathes 12/6

A három győzelemig tartó párharc végeredménye: 3-1 a Real Madrid javára.

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus