Hanga Ádám Euroliga-győztes!

A Real Madrid a végjátékban tudott fordítani és szerezte meg története 11. Euroliga/BEK győzelmét (videókkal). 

Real Madrid - Olimpiakosz Pireusz 79-78

Jobban kezdte a meccset az idei Euroliga MVP-t, Sasha Vezenkovot a soraiban tudó görög sztárcsapat, hét ponttal jártak előrébb az első negyedet követően, utána viszont összekapta magát a Real és a nagyszünetre már egálban voltak. A fordulást követően az Olimpiakosz harcolt ki néhány pontos előnyt, amit egészen a végjátékig meg is őriztek, bő két perccel a vége előtt 78-72-re vezettek. A spanyol veteránok azonban nem adták fel, Sergio Rodriguez duplát és triplát szórt, majd 3.1 másodperccel a végre előtt Sergio Llull nehéz tempójával a legjobbkor vette át a vezetést a Madrid. A görögöknek még volt egy dobása, de Kostas Sluokas kísérlete célt tévesztett (Hanga Ádám zavarta meg a dobását), így a Real Madrid 2018 után ülhetett fel ismét Európa trónjára. 

A Final Four MVP-jének a Real centerét, Walter Tavarest választották - érdekesség, hogy a Real kosárcsapata duplán ünnepelhetett, hiszen pár órával korábban az U18-as együttesük is megnyerte a korosztályos Euroligát. 

Hanga Ádám kezdőként lépett pályára, végül 11 perc alatt 2 pont (1/2 kétpontos, 0/1 tripla), 3 lepattanó, 2 beütött és egy kiharcolt fault került a neve mellé. Honfitársunk az előző két döntőben a vesztes oldalon szerepelt (2021-ben még a Barcelona, 2022-ben a Real játékosaként), és az európai/spanyol hadszíntéren a mai sikerrel vált teljessé az aranykollekciója: korábban kétszer nyert bajnokságot (2021, 2022), háromszor Király-kupát (2018, 2019, 2021), kétszer pedig Spanyol Szuperkupát (2021, 2022). 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus