Hanga Ádám Spanyol Szuperkupát nyert a Real Madriddal

Korábbi csapata, a Barcelona ellen sikerült begyűjtenie első madridi trófeáját.

Spanyol Szuperkupa, döntő:

FC Barcelona - Real Madrid 83-88

A szorosan alakuló első negyedben az eleve sok hiányzó, köztük az elődöntőben megsérült Rudy Fernandez nélkül álltak fel a madridiak, akiknek a gondjait tetézte, hogy centerük, Walter Tavares hamar összeszedett két faultot és le kellett ülnie. A félidő hajrájáig tartotta magát a címvédő, de ekkor a Barcelona felpörgött és Llulléknak nagyon kapaszkodniuk kellett, hogy ne lépjen el a Barcelona. 

Fordulás után így is hamar tíz pont feletti hátrányba kerültek Hangáék, nem igazán találták a 30 perc alatt 71 pontot szóró Barca támadásainak ellenszerét, a negyedik játékrészben viszont összeállt a hátsó alakzatuk, egyre jobban elbizonytalanították ellenfelüket. A hajrában előbb kiegyenlítettek, majd 81-81 után már nem néztek hátra, ezzel pedig a szezon első kupáját húzták be. 

Hanga Ádám kezdőként kapott szerepet, bő 18 perc játékidő alatt 3 pontot szerzett (1/3 kétpontos, 0/1 tripla, 1/2 büntető), emellett 4 lepattanó, 1 gólpassz és 4 kiharcolt fault került a neve mellé, a mérleg másik serpenyőjében egy eladott labdát és egy szabálytalanságot találhatunk. 

 

A Real fordítása a 4. negyedben, javarészt Hangával a pályán:

A meccs előtt a Madridból Barcelonába igazoló argentin Laprovittolával beszélgetett:

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus