Hanga alaposan megszórta magát, újra nyert a Barca

Hanga Ádám 16 pontot termelt a harmadik negyedben a Breogán elleni bajnokin, vezetésével nyert az erőltetett menetben lévő Barcelona.

ACB Liga, alapszakasz, 16. forduló

FC Barcelona Lassa (14-2) – Cafés Candelas Breogán (6-10) 94-80

A Barcelona az eheti sikeresen megvívott Euroliga-rangadói (a Milano illetve a Panathinaikosz ellen), és a jövő heti, szintén nehéznek ígérkező tel-avivi és vitoriai fellépései között a Breogánt fogadta. Természetesen a listavezető katalánok voltak a meccs esélyesei, akik a győzelem megszerzésén túl arra is törekedtek, hogy a fenti kemény sorozat közben amennyire lehet játékosaikat is frissen tartsák.

A Barca kissé lassan kezdett ugyan, ám az első negyedben így is 27 pontot termeltek a hazaiak, 35-22-nél pedig már a magabiztos vezetésüket mutatta az eredményjelző. A nagyszünetre 50-38-as előnnyel vonultak a katalánok, többek között Singleton, Kuric és Tomic eredményes játéka mellett a faultproblémákkal küzdő Hanga is eljutott ekkorra már 8 pontig, méghozzá hibátlan dobóteljesítménnyel (3/3 dupla, 2/2 büntető).

Az igazi Hanga-show azonban csak ezután következett, méghozzá mikor a legjobban kellett, a Breogán ugyanis 11-0-lal kezdte a második félidőt és feljött egyetlen pontra. Honfitársunk állt a Barca élére, sorra szerezte a kosarakat, szinte képtelen volt hibázni és minden lehetséges módon, kintről, bentről, faulttal együtt betalált, 16 pontot rámolt be a harmadik negyedben. Így szinte egymaga 74-63-ra módosította az állást, ismét biztonságos távolságba helyezte csapatát, és mivel a Breogán innentől már nem tudott közel férkőzni kvázi el is döntötte a mérkőzést.

Hanga Ádám visszatért a Barcelona kezdőjébe és parádés teljesítményt nyújtott tehát, közel 25 percnyi játék során 24 pontot (8/7 dupla, 3/1 tripla, 7/7 büntető) dobott, leszedett 6 lepattanót, szerzett 4 és eladott 3 labdát, a 4 beütött faultjára pedig 5 kiharcolt jutott, így 29 VAL-lal zárt, ami kimagaslóan a legtöbb volt a mérkőzésen.

A Barcelona legjobb dobói: Hanga 24/3, Singleton 14/6, Pangos 12/3, Kuric 11/9, Heurtel 10
A Breogán legjobb dobói: Cvetkovics 16/12, Brown 14/9, Millsap 11/3

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus