Hanga főszereplésével nyerte a Barca az El Clásicót

A szoros első félidő után Hanga Ádám és Kyle Kuric vezérletével nagy győzelmet aratott a Barcelona az ősi rivális Real Madrid felett.

ACB Liga, alapszakasz, 10. forduló

FC Barcelona Lassa (9-1) – Real Madrid (8-2) 86-69

A spanyol bajnokság két szupercsapata, az ACB Ligát holtversenyben vezető Barcelona és Real Madrid idén először a 10. fordulóban csaptak össze egymással. Megterhelő héten vannak túl a csapatok az eheti dupla Euroliga-forduló után, melyet követően a Realba visszatért ugyan Gustavo Ayon, Sergio Llull viszont továbbra sem tudta vállalni a játékot, ez jelentősen megnövelte a Barca győzelmi esélyeit.

Tomic és Pangos főszereplésével a hazaiak kezdtek jobban (9-4), ám a folytatásban a Real centerei, a Tavares, Randolph, Ayon trió is belelendült, így a második negyed derekán már 9 pontos előnyben voltak a madridiak (24-33). A Barca aztán javított védekezésén, így egy 13-0-s rohammal a nagyszünetben már az ő vezetésüket mutatta az eredményjelző (39-36). A nagyszünet után Carroll kosaraival egy rövid időre ismét át tudta venni a vezetést a Real, ám Hanga Ádám ekkor kulcsfontosságú megmozdulásokkal jelentkezett, a szokásos remek védekezés mellett egy 2+1-es játék és egy tripla következett tőle, ami után a momentum ismét átkerült a Barca oldalára. A 63-59-ről induló záró felvonás Kuric-parádét hozott, a katalánok dobógépe sorra süllyesztette el a nagyobbnál nagyobb kosarakat, a negyedik triplája után már 81-64-et mutatott az eredményjelző. Eldőlt a mérkőzés, nagy győzelmet aratott és így imár egyedüliként vezeti a bajnokságot a Barca.

Hanga Ádám ezúttal csereként lépett pályára, ám így is kulcsember tudott lenni, 17 perc alatt 12 pontig (3/2 dupla, 3/2 tripla, 3/2 büntető) jutott, leszedett 3 lepattanót, adott 2 gólpasszt, kiosztott 1 blokkot, eladott 1 labdát, beütött 3 és kiharcolt 2 faultot, ez összesen 13 VAL-t eredményezett számára.

A Barcelona legjobb dobói: Kuric 16/12, Hanga, Singleton 12/6-12/6, Heurtel 11/9
A Real Madrid legjobb dobói: Carroll 12/6, Campazzo, Taylor 10/6-10/6

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus