Hanga ismét jól játszott, de csapata kikapott Malagán

A legutóbbi három Euroliga-meccsét elveszítő Barcelona ezúttal a bajnokságban is botlott, de továbbra is az első helyen áll.

ACB Liga, alapszakasz, 12. forduló

Unicaja Malaga (9-3) – FC Barcelona Lassa (10-2) 78-73

Nincs túl jó formában a Barcelona, Hangáék az utolsó három meccsüket elbukták az Euroligában, és ezúttal a Malaga otthonában sem volt sok esélyük a győzelemre. Szorosan indult a mérkőzés, a 16-16-ra végződő első negyedben még felváltva vezettek a csapatok, a második játékrészben viszont ellépett 11 ponttal a Malaga, a katalánok innentől végig futhattak az eredmény után, és mint utólag kiderült többet már nem is játszottak előnyben ezen az estén. A Barcát éppen Hanga hozta fel két duplájával 53-50-re, ám ezt követően a harmadik negyed végén a fennmaradó másfél percben három triplát is bevágtak válasz nélkül az andalúzok, akik így újra elhúztak és már nem is engedték újra közel magukhoz a gránátvörös-kékeket. A Barca ennek ellenére, a nagy rivális Real Madrid Breogantól elszenvedett váratlan veresége okán továbbra is egyedül vezeti az ACB Ligát.

A kezdőként pályára lépő Hanga Ádám most is csapata egyik legjobbja és legeredményesebbje volt, közel 21 perc alatt 12 pontig (5/4 dupla, 1/1 tripla, 2/1 büntető) jutott, leszedett 4 lepattanót, adott 2 gólpasszt, szerzett 1 és eladott 2 labdát, valamint beütött 2 és kiharcolt 1 faultot, így összesen 14 VAL-lal zárt.

A Malaga legjobb dobói: Wiltjer 14/12, Lessort 10
A Barcelona legjobb dobói: Hanga 12/3, Kuric 12/6

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus