Hanga nem tudott győzelemmel visszatérni Barcelonába

A Barca a pályafutása egyik legjobb meccsét játszó Nikola Mirotic vezérletével megérdemelten nyerte meg az idei első El Clásicót és vette át a vezetést az Euroliga tabellájának élén.

 

Euroliga, alapszakasz, 14. forduló

FC Barcelona (spanyol, 12-2) – Real Madrid (spanyol, 11-3) 93-80

Az idei első „igazi” El Clásicóra (a Spanyol Szuperkupáért már megmérkőztek a felek) majdnem karácsonyig kellett várni, mely nemcsak Hanga Ádám Barcelonába való visszatérése miatt volt különösen pikáns, hanem mert jelenlegi formájukat tekintve az ősi rivális sztárcsapatok tekinthetők Európa legjobbjainak. Az Euroligát és múlt hét végéig a spanyol bajnokságot is kéz a kézben vezették, amire már nagyon rég nem volt példa, így ezúttal a szokásosnál is nagyobb érdeklődés övezte az összecsapásukat.

Hangát nem fogadta túl szívélyesen a katalán közönség, amelyre válogatott klasszisunk gyorsan válaszolt egy-egy szép floater és tripla formájában. A Real „szokásos” jó kezdése így ezúttal sem maradt el (2-9), eleinte nagyon nem találta a ritmust a Barca. Mirotic vette vállaira a gránátvörös-kékeket, először faultok kiharcolásával hozta meccsbe magát, majd már távolról is betalált, így a 13 első negyedben szerzett pontjával lényegében egyedül fordította meg a meccset csapatának (18-17).

Mindeközben Tavares gyorsan begyűjtött két faultot, majd Hanga is a padra került, így felpuhult a Real kezdeti remek védekezése. Mirotictól pedig Davies vette át a marsallbotot, aki szintén képtelen volt hibázni, ketten együtt 31 pontot termeltek hibátlan mezőnymutatóval az első félidőben, így nem meglepő módon a Barca 51-42-es előnnyel vonult a nagyszünetre. A Real idei egyik legjobbja, Yabusele szinte láthatatlan volt, a hazaiaknál pedig Jokubaitis és Laprovittola is csatlakozott Miroticékhoz. A madridiak mindig elkövettek néhány hibát, mikor közelebb férkőzhettek volna riválisukhoz, akik extázisban játszottak, fizikálisan is felvették a versenyt Tavaresékkel, és egy kicsit talán jobban is akarták a győzelmet, így megérdemelten húzták be a rangadót. Mirotic végül 31 pontos, 10 lepattanós dupla-duplával és karriercsúcsot jelentő 39 indexponttal fejezte be a meccset.

Hanga Ádám rendkívül motiváltan lépett pályára korábbi csapata ellen, jó kezdése után azonban már nem talált a gyűrűbe, amire most a szokásos remek védekezése mellett szintén nagy szükség lett volna a Real győzelméhez. Ádám végül 24 perc alatt 5 ponttal (1/5 dupla, 1/2 tripla), 2 lepattanóval, 1 gólpasszal, 1 labdaszerzéssel, 1-1 kiosztott és kapott blokkal, valamint 4 beütött és 1 kiharcolt faulttal zárt.

A Barcelona legjobb dobói: Mirotic 31/9, Laprovittola 16/9, Davies 16/3, Jokubaitis 12/3
A Real Madrid legjobb dobói: Causeur 11/9, Heurtel 11/3, Llull 10/3, Tavares, Williams-Goss 10-10

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus