Hanga vezérletével állt élre az Euroligában a Real

A madridiak a Zvezda ellen is domináns játékot mutattak, így hosszú idő után újra az ő nevükkel kezdődik az Euroliga tabellája. Hanga Ádám sokoldalúan és ponterősen játszott.

 

Euroliga, alapszakasz, 11. forduló

Real Madrid (spanyol, 9-2) – Crvena Zvezda mts (szerb, 4-7) 79-67

A Real Madrid a nagy magabiztossággal megnyert ASVEL elleni fellépése (82-95) után hazatérhetett, hogy az újabb játéknap során a Crvena Zvezdát fogadja. A szerbek nagy pofonba futottak bele kedden az edzőváltáson átesett Baskonia otthonában (93-74), és a WiZink Centerben sem ők számítottak a meccs esélyesének.

A Real Hanga pontjainak is köszönhetően most is hozta a „szokásos” jó kezdését (14-5), ami után némi megtorpanás következett, így az első félidőben minden téren egyenrangú ellenfél volt a Zvezda (32-32). Fordulás után azonban feljebb kapcsoltak a házigazdák, akiknek ekkor már kijött a fizikális és tudásbeli fölényük, egyre inkább elhúztak (68-49) és gond nélkül hozták az újabb győzelmet. A többi riválisánál egy nappal korábban játszó Real Madrid így a legrosszabb esetben is holtversenyben az élen fog állni a nagy rivális Barcával (8-2) és az előző forduló során botló Milanóval (8-2).

Hanga Ádám a Real Madrid egyik legjobb és leghatékonyabb játékosaként ezúttal is játszott 25 percet, ami alatt 11 pontot (0/2 dupla, 3/3 tripla, 2/2 büntető), 6 lepattanót, 3 gólpasszt, 2-2 blokkot és labdaszerzést hozott össze, és ezek mellett a negatív oldalon mindössze 1 eladott labda szerepelt. Az így összegyűjtött 22 indexpontja pedig messze a legjobb az idei Euroliga-szezonban.

A Real Madrid legjobb dobói: Tavares 15, Poirier 14, Hanga 11/9
A Crvena Zvezda legjobb dobói: Hollins 16/9, Zirbes 12

A bajnokság állása:

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus