Hangáék a Maccabit is kipipálták, továbbra is vezetik az Euroligát

Mirotic és Higgins ismét parádéztak, a Barcelona pedig alaposan feljavult az izraeliek elleni második félidőre. Nagy Euroliga-hetet zártak a katalánok, akik így tíz fordulót követően igencsak impresszív mutatóval állnak az élen.

Euroliga, alapszakasz, 10. forduló

FC Barcelona (spanyol, 8-2) – Maccabi FOX Tel-Aviv (izraeli, 6-4) 96-73

A Barcelona a Fenerbahce elleni derbije után két nappal egy újabb rangadóra készült, hiszen az egyik közvetlen riválisukat, a nagyszerű formában lévő, a keddi milánói vereségük előtt zsinórban hatot nyerő Maccabit fogadták Hangáék. A Barca jól kezdett (7-2), ezt követően azonban nem tudott kialakulni folyamatos játék, ami nem kedvezett a katalánoknak. Az első félidő kereken egy órán át tartott, rengeteg volt a fault, a büntető és a videós visszanézés is, ráadásul a Maccabinak elsősorban John DiBartolomeo és Scottie Wilbekin révén egymás után hat triplája is behullott a második negyedben, így az izraeliek vonulhattak előnnyel a nagyszünetre, a 43-46-os állás szinte még a Barcára nézve volt hízelgő.

Fordulás után aztán Nikola Mirotic érezte úgy, hogy hátára kell vennie csapatát, és ezt nagyon jól gondolta a spanyol klasszis, aki nemcsak támadásban, hanem tőle nem mindig megszokott módon védekezésben is óriási energiákat mozgósított. Mikor pedig Cory Higgins is fellépett mellé – illetve rendeződött a mezőnyemberekkel szembeni védekezés – akkor indult be igazán a Barca, megjött a ritmusa a gránátvörös-kékek játékának és egy 14-2-es rohammal elhúztak, 69-57-nél kialakult a meccsen az addigi legnagyobb különbség. És ez a folytatásban csak még tovább nőtt, Hanga szép kosarával a 20 is meglett közte, így újabb remek győzelmével nagyszerű hetet zárt a Pesics-csapat. Hiszen a Barca mindkét rangadóját megnyerte, míg a riválisok közül többen is buktak a dupla forduló során, egyedül az Efes tudta velük tartani a lépést, így a hatos holtverseny helyett most már csak ez a két gárda áll az élen egyaránt 8-2-es mérleggel.

Hanga Ádám ezúttal kezdőként 19 perc alatt 6 pontot (5/3 dupla, 2/0 tripla, 2/0 büntető) dobott, adott 3 gólpasszt, leszedett 1 lepattanót, eladott 1 labdát, beütött 3 és kiharcolt 2 faultot, ami 2-es indexmutatóhoz volt elég ezúttal.

A Barcelona legjobb dobói: Mirotic 25/9, Higgins 15, Abrines 12/9, Kric 12/6
A Maccabi legjobb dobói: Dorsey 15/9, DiBartolomeo 13/9, Wilbekin 11/6

A bajnokság állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus