Hangáék a negyedik helyen zárták az Euroliga alapszakaszát

Hiába vezetett 20 ponttal is, az utolsó negyedet 38-13-ra elveszítette és a héten már a harmadik meccsét játszó Bayern Münchentől is kikapott Real Madrid. A spanyolok így lecsúsztak a negyedik helyre és akár a lehető legrosszabb forgatókönyv is kialakulhat számukra a rájátszásban.

 

Euroliga, alapszakasz, 34. forduló

Real Madrid (spanyol, 18-10) – FC Bayern München (német, 14-14) 88-97

A Real Madrid abban a biztos tudatban fogadta a Bayern Münchent az Euroliga alapszakaszának utolsó fordulójában, hogy egy győzelemmel a második, vereséggel viszont a negyedik helyen végeznek. A feladat nem tűnt megoldhatatlannak, hiszen az egyébként szintén biztos playoff-résztvevő Bayernnek ez már a harmadik meccse volt a héten, hiszen hétfőn és szerdán is elmaradt találkozókat pótoltak Isztambulban, nem sok sikerrel (a Fenertől és az Efestől is 81-76 arányban kaptak ki).

A Bayern ennek ellenére egy csodás fordítást tudott végrehajtani Madridban, hiszen a három negyeden át nagyszerűen játszó, 18 triplát szóró Real már 20 ponttal is vezetett a második félidő elején (54-34) és 19-cel a záró játékrészhez közeledve (75-56). A hazaiak ekkor talán már zsebben érezték a győzelmet, a 16 pontjából 12-t az utolsó negyedre tartogató DeShaun Thomas, illetve az egyaránt szezoncsúcsot dobó Ognjen Jaramaz és Zan Mark Sisko vezérletével azonban megfordította a meccset a Bayern. A bajorok végül 38-13-ra nyerték meg a negyedik negyedet a teljesen leolvadó madridiakkal szemben. A Real így egy újabb nagy pofont kapott és áll a bál a csapat háza táján, hiszen Pablo Laso kitette a keretből Thomas Heurtelt és a korábbi sikerekért sokat tevő Trey Thompkinst is.

A Real tehát a negyedik helyen zárt, az ellenfelük azonban még nem ismert a rájátszásban, a Maccabi és Efes közül kapnak majd valakit a spanyolok. Sokáig úgy tűnt, hogy ez a címvédő isztambuli gárda lesz, ám az izraeliek barcelonai győzelme és az Efes belgrádi veresége megfordította az állást. Így amennyiben a Maccabi megnyeri a Fenerbahce elleni elmaradt meccsét a jövő héten, akkor ők végeznek az ötödik helyen, ha viszont kikapnak, akkor az Efes látogat majd Madridba április 20-án. 

Hanga Ádám visszatért sérüléséből és a padról beállva 12 percet töltött a parketten, ami alatt dobott 6 pontot (1/2 dupla, 1/2 tripla, 1/2 büntető), leszedett 2 lepattanót és kiosztott 4 gólpasszt, illetve volt még 1-1 beütött és kiharcolt faultja (9 indexpont).

A Real Madrid legjobb dobói: Causeur 12/12, Llull 12/9, Deck 12/6, Yabusele 12/3
A Bayern München legjobb dobói: Jaramaz 19/3, Thomas 16/6, Sisko 13/3, Hunter 11/3

A felsőház állása:

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus