Hangáék biztosan nyertek, beérték a Realt az élen

A Barcelona végig vezetve verte a Tenerifét, és mivel a Falco BL-ellenfele újabb nagy bravúrt ért el, így Hangáék befogták a Real Madridot az ACB Liga első helyén.

ACB Liga, alapszakasz, 11. forduló

FC Barcelona (9-2) – Iberostar Tenerife (6-5) 103-71

A Barcelona komoly pofonba szaladt bele pénteken a CSZKA Moszkva ellen, amiből a Tenerife elleni mérkőzés jó alkalom volt a katalánok számára a lábadozásra. A meccs első kosarát Huertasék szerezték, ám Hanga Ádám gyorsan egalizált, és innentől már egyetlen másodpercig sem játszott hátrányban a Barca. A gránátvörös-kékek előnye az első három negyedben 5-10 pont között mozgott, majd a Pesics-csapat a harmadik negyed végén és a negyedik elején repesztett egy 16-0-s rohamot, így a különbség is nagy lett, a Barca 100 pont fölé jutott, miközben mindenkinek jutott megfelelő játékidő. Ante Tomic a Barca legeredményesebbjeként ünnepelte 400. ACB Liga fellépését. A listavezető Real Madrid ráadásul komolyat botlott, hiszen simán kikaptak a blancók a Falco BL-ellenfele, a Zaragoza otthonában, így a katalánok utolérték ősi riválisukat a tabella élén.

Hanga Ádám újfent kezdőként lépett pályára, az elején kapott gyors két faultot, így 11 perc alatt 6 pont (3/3 dupla, 4/0 tripla, 4/2 büntető), 3 gólpassz, 1-1 szerzett és eladott labda, illetve 1 kiharcolt és 2 beütött fault került a neve mellé, ami ezúttal 4 VAL-t ért.

A Barcelona legjobb dobói: Tomic 14, Kuric 13/6, Delaney 11/6, Mirotic 11/3, Pustovyi 10
A Tenerife legjobb dobói: Lundberg 11, Gielo 10/3, Huertas 10

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus