Hangáék elképesztően tartalékosan a Pana ellen

Ma este hét derbit is rendeznek az Euroliga alapszakasz-csoportkörének második fordulójában, s Hanga Ádám klubja, a Laboral Kutxa is pályára lép, méghozzá Cipruson a Panathianikosz ellen. A DIGI Sport 2 élőben adja a honfitársunk nélkül felálló baszkok csatáját, valamint a CSZKA - Budivelnik összecsapást is, most nézzük, hogy mit érdemes tudnunk a mai játéknap előtt!

A-csoport:

CSZKA Moszkva (orosz, 1 - 0) - Budivelnik Kijev (ukrán, 0 - 1) (18:00, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

Az oroszok nem éppen stabil játékkal szenvedték ki a győzelmet a Nanterre otthonában a nyitányon, az ukrán bajnok pedig megrángatta hazai környezetben a török oroszlán, azaz a Fenerbahce bajszát, ám végül nem tudtak célba érni Darjus Lavrinovicék. Az egykoron a moszkvaiaknál is megforduló litván óriás extrát hozott egy hete, ám most vélhetően ez sem lenne elég, hogy szoros meccset játsszon a Kijev az orosz aranyérmes csarnokában, így inkább egy gálaelőadásra számíthatunk a Pargo, Teodoszics páros irányította CSZKA-tól, még ha Voroncevics hiányzik is a piros-kékeknél.

 

Partizan Belgrade (szerb, 0 - 1) - JSF Nanterre (francia, 0 - 1) (19:00)

A belgrádiak hősiesen helyt álltak Barcelonában a rajton, most pedig muszáj lenne nyerniük a francia bajnok ellen hazai környezetben, már amennyiben komolyan gondolják a továbjutást ebből a hatosból. A Nanterre nem esélytelen, ha azt a produkciót vesszük alapul, melyet egy hete nyújtottak a gallok, de komoly bravúr lenne, ha idegenben nyernék meg történetük első Euroliga-mérkőzését. Szoros, kevés pontot hozó csatára számíthatunk, ahol a három franciával felálló Partizan inkább esélyesnek számít, pláne lelkes szurkolói támogatása miatt.
 

Fenerbahce Ülker (török, 1 - 0) - FC Barcelona (spanyol, 1 - 0) (19:00)

A Fener tavaly 19-50-es első félidejével a Barca elleni Top 16-os isztambuli csata alkalmával több negatív rekordot is felállított, így a most már Zseljko Obradovics edzette török alakulat óriási plusz motivációval indulhat neki ennek a derbinek saját szimpatizánsai előtt. A Barcánál kérdéses Lorbek pályára lépése, de nélküle sem sansztalan a Navarrót jelenleg soraiban tudó, Papanikolauval és Nachbarral megerősített katalán sztárgárda, mely egy hete még Jacob Pullen nélkül nyert a Partizan ellen. A nap meccse lehet ez az előzetes várakozások alapján, s itt bizony esélyest nem igazán érdemes kikiáltanunk. Az biztos, hogy Bojan Bogdanovic dobóformáján a Fener benti embereinek precizitásán sok múlhat, de ugyanennyire faktor lehet a hazai környezet is a törökök számára.

 

B-csoport:

Strasbourg (francia, 0 - 1) - Anadolu Efes (török, 1 - 0) (20:45)

A gall ezüstérmes saját csarnokában is fel kell, hogy kösse az alsóneműt a nyitányon a Mailanót könnyedén megleckéztető Efes ellen, hiszen óriási a minőségi különbség a két fél között, nem a hazaiak javára. A Planinic, Vasziliadisz, Hopson trió beépítése eddig zökkenőmentesnek tűnik Oktay Mahmuti számára, de azért idegenben mindig koncentrált csapatteljesítményre van szükség egy-egy győzelem megszerzéséhez a nagyobb klubok számára is ezen a szinten, de összességében így is a csoda kategória lenne, ha nyernének Ajincáék.

 

C-csoport:

Bayern München (német, 1 - 0) - Montepaschi Siena (olasz, 0 - 1) (20:15)

A Bayern Deon Thompson nélkül is magabiztosan menetel, s gyakorlatilag mondhatni, hogy újoncként is abszolút favoritja ennek a csatának. A Siena Nelson Spencer elvesztése óta igencsak küzd azzal, hogy hozza csapatszinten, ami elvárható lenne, a múltheti EL-nyitányon csúnyán ki is kapott az olasz bajnok hazai környezetben a Galatától, így most idegenben kellene javítania a Daniel Hackett húzta Montepaschinak. Ám John Bryant és társai nagyon egyben vannak jelenleg, Németországban pedig készek a szurkolók az új szupercsapat sikerbehajszolására.

 

Unicaja Malaga (spanyol, 0 - 1) - Stelmet Zielona Gora (lengyel, 0 - 1) (20:45)

A Malaga nem állt messze a píreuszi bravúrtól egy hete, de ez a derbi most teljesen más lesz Joan Plaza fiai számára, a lengyel bajnok ugyanis kicsit kilógni látszik az Euroliga mezőnyéből, s vélhetően egy hét alatt nem is állt össze annyira a teljesen felfrissült kerettel rendelkező Zielona Gora, hogy Malagában meg tudja szorongatni Zoran Dragicékat. Fran Vazquez a palánk alatt egy év "szunyókálást" követően barcelonai önmagát idézte, ez pedig nem sok jót jelent Hrycaniukék számára.

 

D-csoport:

Panathinaikosz (görög, 0 - 1) - Laboral Kutxa (spanyol, 1 - 0) (20:30, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

A Hanga Ádámot még pár hétig nélkülöző Laboral kitette keretéből a sérült Daniel Clarkot, s nem hogy nem számíthat ma még Leo Mainoldira sem, de kidőlt a sorból három hétre Fernando San Emeterio, az Ádám pótlására igazolt Thomas Kelati, valamint a cseh David Jelniek is, utóbbi "csak" betegséggel küszködik, míg Lamont Hamilton kisebb fájdalmai miatt nem játszik ma a Cipruson rendezendő összecsapáson, így toronymagas favoritja ennek a párosításnak a teljes kerettel felálló Panathinaikosz. Az athéniak a múltheti fiaskójuk után muszáj, hogy javítsanak, a baszkok pedig hiába érkeznek egy elég komoly madridi vereség után, most sem sok jóra számíthatnak, pláne idegenben (vagy inkább semleges pályán).

Minden mai mérkőzés nézhető élőképpel erre a linkre kattintva!

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus