Hangáék győzelemmel távoztak az újonc Zenit otthonából

Nehezen indult a Barcelona számára a szentpétervári fellépésük, ám Kuric és Mirotic vezetésével végül simán nyertek a katalánok.

Euroliga, alapszakasz, 2. forduló

Zenit Szentpétervár (orosz, 0-2) – FC Barcelona (spanyol, 2-0) 63-87

A térdproblémákkal bajlódó Cory Higgins nem tartott társaival Szentpétervárra, a helyére pedig Malcolm Delaney került be a kezdőbe, így Hanga Ádámra ezúttal nem irányítóként, hanem bedobóként számított Pesics mester. A túloldalon Gustavo Ayon a múlt héten az orrát törte, a rutinos mexikói klasszis hiányában – és egyébként is – a Barcelona számított a meccs egyértelmű esélyesének. Az újonc Zenit története első hazai Euroliga-mérkőzésére készült, a Barcát pedig az orosz arénákban megszokott hangulat fogadta, amelyben sosem könnyű az ellenfeleknek pályára lépni.

Főleg úgy, hogy a katalánoknak nem igazán ment a játék, a Zenit pedig eleve próbálta tördelni azt, így inkább izmozás, mintsem folyékony kosárlabda zajlott a parketten. Jellemzően a Barca vezetett néhány ponttal, de 6 egységnél egyszer sem volt nagyobb a különbség az első három negyedben. A vendégeknél elsősorban Victor Claver, Brandon Davies és a korábbi csapata ellen játszó Kyle Kuric (24/12 pont, 4/4 tripla) vitték a prímet, majd Nikola Mirotic (17/3 pont, 10 lepattanó) is begyújtotta a rakétákat, így a Barca felőrölte az oroszok erejét és izgalmak nélkül hozta második győzelmét.

Hanga Ádám tehát kezdőként lépett pályára, de kikerült a kezéből a labda és faultproblémákkal is küzdött, így végül 17 és fél perc játék alatt rádobás nélkül zárt, illetve leszedett 2 lepattanót, adott 1 gólpasszt, a 4 beütött faultjára pedig mindössze 1 kiharcolt jutott, így 0-s indexmutatót jegyzett.

A Zenit legjobb dobója: Voronov 10/6
A Barcelona legjobb dobói: Kuric 24/12, Mirotic 17/3, Claver 12/6, Davies 10

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus