Hangáék is elverték a nagyon mélyen lévő Fenert

Ádám újabb nagyszerű játékának is köszönhetően a Barcelona egy nagy rangadó helyett az eddigi legkönnyedebb győzelmét aratta az Euroligában, óriási gödörben van a Fenerbahce.

Euroliga, alapszakasz, 9. forduló

FC Barcelona (spanyol, 7-2) – Fenerbahce Beko (török, 2-7) 89-63

Az Euroliga kilencedik fordulójának legnagyobb rangadóját (legalábbis névlegesen, hiszen tegnap volt még többek között Milano-Maccabi és Real-Himki derbi is) Hanga Ádámék vívták az előző években stabil Final Four résztvevő Fenerbahcéval. A törökök azonban ezer sebből véreznek, pocsékul kezdték a szezont, azóta ráadásul legnagyobb klasszisuk, Nando De Colo is megsérült, illetve Zseljko Obradovics távozásával kapcsolatban is felreppentek pletykák (amit egyébként minden érintett cáfolt).

A Barca ugyanakkor nem foglalkozott ezzel és remekül állt bele a mérkőzésbe, és bár 13-13-ig felváltva vezettek a csapatok, a hazaiak ritmust váltottak és 10 ponttal elhúztak az első negyed végére (25-15). A folytatásban kissé stagnált a játék mindkét oldalon, ám Hanga visszaállt és zsákolásával illetve visszalépős triplájával új lendületet adott a katalánoknak a nagyszünet előtt (44-28). Fordulás után sem lassított a Barca, Hanga újabb triplája a kereken 20 pontos különbséget (54-34) jelentette, ami csak még tovább nőtt a folytatásban. Higginsék remekeltek, az óriási morális válságban lévő Fener pedig egy Obradovics-csapattól elfogadhatatlan módon, enerváltan, rezignáltan vette tudomásul az újabb kudarcot. A Barca pénteken a nagyszerű szezont futó Maccabit fogadja.

Hanga Ádám „természetesen” ezúttal is kezdett, bő 20 perc alatt dobott 10 pontot (3/2 dupla, 3/2 tripla), volt 3-3 lepattanója és gólpassza, 1 labdaszerzése, 4 eladott labdája, 3 beütött és 2 kiharcolt faultja, ami 10 indexpontot eredményezett számára.

A Barcelona legjobb dobói: Higgins 22/12, Abrines 12/12, Kuric 11/3, Hanga 10/6, Davies 10
A Fenerbahce legjobb dobói: Lauvergne 12, Mahmutoglu 8/6, Düverioglu 8

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus