Hangáék kiharcolták a mindent eldöntő ötödik meccset

A roppant fizikálisan játszó Barcelona felállt a nagy szerdai pofonból, életben maradt és kiegyenlítette az Efes elleni párharcát.

Euroliga, negyeddöntő, 4. mérkőzés

FC Barcelona Lassa (spanyol, 5.) – Anadolu Efes (török, 4.) 82-72

Két nappal azt követően, hogy az Efes kiütéses, 102-68 arányú győzelemmel visszavette a vezetést a Barcelona elleni párharcban, Pesics mesternek ki kellett találnia valamit, hogy életben maradjon csapata. Az borítékolható volt, hogy az Efes még egyszer olyan jól nem fog játszani, mint tette azt szerdán (az a teljesítmény közel állt a tökéleteshez), viszont a törökök ismét remekül kezdtek. 12-8 után 14 megválaszolatlan pontot szereztek, Larkin ismét megállíthatatlannak tűnt, elhúztak 10 ponttal és hat triplát berámoltak már az első negyedben. Ekkor alighanem felsejlett a harmadik meccs minden katalán szurkolóban, a folytatás azonban nem így alakult, a Barca nagyot küzdve, fizikális játékot alkalmazva a nagyszünet előtt hosszú idő után visszavette a vezetést (34-33).

Fordulás után aztán hazai oldalon is elkezdtek beesni a triplák, a támadásban ezúttal visszafogottabb, de védekezésben ismét remek Hanga is betalált kintről, míg a prímet ezúttal főként Kuric és Singleton vitték, Tomic és Seraphin a palánkok alatt dolgoztak igen hatékonyan, Claver pedig szintén óriási mezőnymunkát végzett. A továbbra is roppant fizikális védekezés elkezdte felőrölni az Efest, így állandósult a Barca kétszámjegyű vezetése. A legnagyobb előnyben 63-48-nál voltak a katalánok, akik ezt a fórjukat ezen az estén magabiztosan tudták tartani, így utazhatnak vissza Isztambulba. A Final Four-szereplésről döntő találkozó május 1-én következik, a receptet tudják Hangáék, a két csapat már aligha tud újat mutatni a másiknak, kíváncsian várjuk, hogy melyiküknek sikerül legyűrni a másikat.

Hanga Ádám ezúttal is csereként lépett pályára, 20 perc alatt 3 pontot (3/0 dupla, 4/1 tripla, 1/0 büntető) dobott, mellette volt 3 lepattanója, 2-2 gólpassza és eladott labdája, kapott 1 blokkot, 2 beütött faultjára 3 kiharcolt jutott, ezzel pedig kinullázta VAL mutatóját.

A Barcelona legjobb dobói: Kuric 19/6, Tomic 13, Singleton 12/6, Seraphin 12
Az Efes legjobb dobói: Larkin 20/6, Simon 17/9, Moerman 11/9, Beaubois 10/6

A három győzelemig tartó párharc állása: 2-2

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus