Hangáék magabiztos sikerrel kezdték a rájátszást

Az Euroliga-döntő utáni csalódottságnak nyoma sem volt a Real Madrid játékán, a fővárosiak a félidőre eldöntötték a Manresa elleni negyeddöntő első meccsét.

 

ACB Liga, negyeddöntő, 1. mérkőzés

Real Madrid (2.) – BAXI Manresa (7.) 93-76

Ki ne tudná, hogy a Real Madrid szombaton egyetlen ponttal alulmaradt az Anadolu Efesszel szemben az Euroliga döntőjében. Méghozzá egy olyan összecsapáson, ami sokáig a Laso-csapat szája íze szerint alakult és az utolsó pillanatokig megnyerhető lett volna számukra. Így érthetően nagy volt a csalódottság Hangáék részéről, ám keseregni nem volt idő, hiszen néhány nappal később már kezdetét vette a spanyol bajnokság rájátszása.

A Real pedig igazán profi csapathoz méltón túl tudott lendülni a Belgrádban történteken és esélyeshez méltón, gond nélkül hozta a Manrea elleni párharc első meccsét. A Causeur, Yabusele, Poirier francia trióra építő királyiak már az első negyedben elléptek a baszkoktól (19-11), a nagyszünet előtt pedig egy 11-0-s rohammal 20 pont fölé hizlalták vezetésüket (48-27). A meccs második fele már csak formalitás volt, folytatás szombaton Manresában.

A Real Madrid kezdőcsapatában helyet kapó Hanga Ádám kereken 20 percet töltött a pályán, amely során 7 pont (3/3 dupla, 0/1 tripla, 1/1 büntető), 3 lepattanó, 4 gólpassz, 3 eladott labda, illetve 1 beütött és 2 kiharcolt fault került a statisztikai lapjára (11 VAL).

A Real Madrid legjobb dobói: Causeur 17/9, Yabusele 15, Llull 12/6, Poirier 12
A Manresa legjobb dobói: Francisco, Thomasson 12/3-12/3, Maye 10/6

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a Real Madrid javára.

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus