Hangáék megnyerték az A-csoportot

A Bilbaót is legyőzte, így megőrizte veretlenségét és bejutott az elődöntőbe a Barca. Hanga Ádám ezúttal 12 gólpasszával emelkedett ki a katalán sztárcsapatból.

 

ACB Liga, döntő szakasz, A-csoport, 4. forduló

RETAbet Bilbao Basket (1-3) – FC Barcelona (4-0) 73-85

A Barcelona eddig remek teljesítményt nyújtva – többek között Hanga Ádám vezérletével – mindhárom meccsét megnyerte, így a Bilbao ellen már a csoportelsőség és a vele járó biztos elődöntős szereplés volt a tét a katalánok számára. A meccs pedig igazolta is a papírformát, hiába vezetett szinte végig az első félidőben a baszk alakulat (a legnagyobb különbséggel 32-23-nál), a Barca a meccs második felében beerősített és magabiztos győzelmet aratott. Nikola Mirotic hiányában Pierre Oriola lépett elő a gránátvörös-kékeknél pontszerzésben.

A remek formában lévő Hanga Ádám természetesen ismét a Barca kezdőcsapatában kapott helyet és most a társak kiszolgálásában jeleskedett. 18 perc alatt 2 pontot (2/0 tripla, 2/2 büntető), ám mellette 12 gólpasszt, 3 lepattanót 1 szerzett illetve 3 eladott labdát, valamint 1 kiharcolt és 3 beütött faultot jegyzett, ami 11 VAL-t eredményezett számára.

A Bilbao legjobb dobói: Rousselle 11/6, Sulejmanovic 11/3, Lammers 10
A Barcelona legjobb dobói: Oriola 23/3, Davies 14, Tomic 13, Higgins 12/3

A csoport második helyére hajtó Baskonia és Malaga összecsapása óriási csatát hozott, melyet végül egyetlen ponttal, hosszabbítás után (87-86) a baszkok nyertek meg, így jó eséllyel ők lesznek ott a másik elődöntőben. 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus