Hangáék nagy bajban az Euroligában

Ma este négy találkozóval fejeződött be az Euroliga Top 16-os csoportkörének ötödik fordulója és sajnos nekünk, magyaroknak duplán rossz élménnyel zárult a játékhét, hiszen Hanga Ádám megint kidőlt a sorból és csapata is kikapott, ráadásul otthon, a nem túl acélos Efestől. Belgrádban megszületett az évad egyéni pontcsúcsa, a Galatasaray újabb kulcsmeccset nyert négy húzóembere nélkül, a Barcelona pedig az egyetlen veretlen maradt a mezőnyben, miután a Panathinaikoszt is idegenben gyűrte le. Jöjjenek a részletek!

E-csoport:

Panathinaikosz (görög, 3-2) - FC Barcelona (spanyol, 5-0) 56 - 63

Nagyon furcsa, elsősorban a védekezésről szóló rangadót nyert meg a Maciej Lampe nélküli Barca, mely csupán 19 pontot dobott az egész második félidőben, ám mivel az utolsó hat percben mindössze két pontot engedélyezett a 13 pontos, 5 gólpasszos Dimitrisz Diamantidisz irányította görög bajnoknak, így célba ért Athénban is.

A katalánoknál Juan Carlos Navarro egy büntetőt értékesített csupán, ám Marcelinho Huertas (17 pont) megszórta magát, ráadásul Kosztasz Papanikolau (14 pont, 4 lepattanó) is egyre inkább formába lendül. A spanyolok 20 eladott labdába kergették bele a mezőnyből 40 százalék alatt tüzelő hazaiakat, s ez végzetes hibának minősült a Pedulakisz-banda részéről.

A Panathinaikosz legjobb dobói: Diamantidisz 13/6, Lasme 13, Maciulis 11/9
A Barcelona legjobb dobói: Huertas 17/6, Papanikolau 14/6, Lorbek 7/3

 

Laboral Kutxa (spanyol, 1-4) - Anadolu Efes (török, 2-3) 66 - 72

Hiába jött fel a negyedik negyedben mínusz 13-ról a Hangát most bevetni nem tudó és Walter Hodge-t továbbra is érthetetlen módon jegelő Laboral, a Scotty Hopson mellett Semih Erdent is nélkülöző baszk alakulat újabb kiábrándító otthoni produkció után ballaghatott le a parkettről és innentől komoly bravúrok sorára lesz szüksége, hogy ne essen ki a Top 16 végén.

A 15-öt szóró Vasziliadisz otthon érezte magát Baszkföldön, ahol a Bilbao kosarasaként rengeteg nagy csatát élt meg, de a legutóbb hihetetlen egészpályás győztes kosarat szerző Zoran Planinic (12 pont, 4 lepattanó, 4 gólpassz) önbizalma is visszajönni látszik, ráadásul az ex-vitoriai Milko Bjelica (15 pont, 4 lepattanó) is elemében volt, továbbá a mostanság nem éppen hatékonyan játszó Jamon Gordn (12 pont, 3 gólpassz) is feljavulóban, míg a spanyoloknál csak Tibor Pleiss (14 pont, 4 lepattanó) volt igazán jó.

A Laboral Kutxa legjobb dobói: Pleiss 14, Heurtel 13/9, Hamilton 10/3
Az Efes legjobb dobói: Vasziliadisz 15/9, M. Bjelica 15/3, Planinic 12/6, Jamon Gordon 12

 

F-csoport:

Galatasaray (török, 2-3) - Zalgiris Kaunas (litván, 0-5) 90 - 83

A Jawai, Markoishvili, Gordon, Dudley négyesfogatot hónapok óta kényszerből jegelő török bajnok megőrizte reális esélyét a rájátszásra, ugyanis hiába játszotta élete meccsét a másik oldalon Robertas Javtokas (21 pont, 9 lepattanó) és Martynas Pocius (26 pont, 9-ből 5 tripla), a rutinos Jasikevicius hiánya és Justin Dentmon (6 pont, 13-ból 2 mezőnyből, 7 gólpassz) idei messze leggyengébb teljesítménye nem fért bele litván oldalon.

Pedig az első negyedben még robogott a balti szekér, ám egy erős futással megfordította az állást a második etap elején az Ataman-legénység, s a 22 pontos, 9 gólpasszos Carlos Arroyo, valamint a körülötte szorgosan segédkező kiegészítőemberek bevitték a célba a Top 16-ban otthon először nyerő Galatát.

A Galatasaray legjobb dobói: Arroyo 22/3, Akyol 13/9, Erceg 12/9, Arslan 12/3
A Zalgiris legjobb dobói: Pocius 26/15, Javtokas 21, Jankunas 11/3

 

Partizan Belgrade (szerb, 1-4) - Lokomotiv Kubany (orosz, 3-2) 81 - 87

A Westermann, Bertans duó után Tepicset és az egész évadra kidőlő Miloszavljevicset is elvesztő Partizan kis híján csodát tett a 32 pontos abszolút idény és karriercsúcsot döntő Tarence Kinsey főszereplésével, de a hajrára kicsit elfáradt a végig jól küzdő szerb bajnok.

Richard Hendrix (9 pont, 7 lepattanó) masszív benti játékkal tért vissza a Kubanynál, Mantas Kalnietis (10 pont, 5 gólpassz) kiválóan irányított, Lihogyej (15 pont) újra elő tudott lépni a kiegészítőembere közül, Krunoslav Simon pedig tartja a pár hónapja megemelt ütemet és a maga 18 pontos, 5 lepattanós performanszával vitte hátán az Európa Kupa-győztest, mely nagy lépést tett a Top 8 felé ma is.

A Partizan legjobb dobói: Kinsey 32/3, Bog. Bogdanovics 16, Lauvergne 10/3
A Kubany legjobb dobói: Simon 18/6, Lihogyej 15/15, Jasaitis, Kalnietis 10/6-10/6, D. Brown 10

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus