Hangáék nagy győzelmet arattak az Olympiakosz otthonában

A 27-6-ra megnyert első negyed után ugyan ráijesztettek még a görögök a Barcára, ám Hangáék biztosan nyertek és beérték közvetlen riválisukat.

Euroliga, alapszakasz, 21. forduló

Olympiakosz (görög, 12-9) – FC Barcelona Lassa (spanyol, 12-9) 55-76

A Barcelona a Maccabitól és a CSZKA-tól elszenvedett vereségei után nem éppen favoritként látogatott az Olympiakosz otthonába. A tét nem volt kicsi, hiszen a forduló előtt a görögök egy győzelemmel jobban álltak, és egy esetleges újabb sikerrel, plusz ebben az esetben az egymás elleni jobb eredménnyel hárommeccses előnybe kerültek volna Hangáékkal szemben.

Ezt azonban nem akarta engedni a Pesics-csapat, és ez tettekben is megmutatkozott, a Barca ugyanis remekül kezdett, míg David Blatt fiai nem nagyon tudták, hogy merre van az előre. A pireusziak mindössze 6 pontot tudtak összehozni az első negyedben, a katalánok 27-6-ra nyerték meg ezt a játékrészt. A folytatásban aztán a Barca rendszere omlott össze, a vendégek közel 7 percig nem tudtak betalálni, az Olympiakosz 15-0-lal kezdte a második negyedet. 21-27-nél Blazic triplája törte meg a katalánok gólcsendjét, akik a félidő előtt újra betalálgattak, így tízpontos vezetéssel vonulhattak a nagyszünetre (28-38). Fordulás után aztán a Barca magabiztosan őrizte ezt az előnyét, elsősorban a legutóbbi két évben az Olympiakosz fő riválisa, a Pana színeiben játszó Singleton révén, aki a gyilkos tripláival ismét borsot tört Szpanuliszék orra alá. A hajrára már csak a különbség mértéke volt a kérdés, ami már 20 pont fölé is kúszott 46-67-nél, így a Barca a 9 pontos hazai veresége (60-69) után az egymás elleni összevetésben is jobb lett az Olympiakosznál, és egyáltalán nem áll rosszul a negyedik helyért zajló nagy csatában.

Hanga Ádám ezúttal is a padról szállt be remekül a Barcelonába, 21 perc alatt 11 pontig (7/4 dupla, 3/1 tripla) jutott, leszedett 4 lepattanót, volt 1-1 gólpassza, szerzett labdája és blokkja, illetve beütött 4 és kiharcolt 2 faultot, ami 11 indexpontot eredményezett számára.

Az Olympiakosz legjobb dobói: Milutinov 13, Strelnieks 13/3
A Barcelona legjobb dobói: Singleton 18/15, Hanga 11/3, Tomic 10

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus