Hangáék nélkül kapott ki egy ponttal a Barca

A katalánok számára már tét nélküli utolsó csoportmeccsen Ádám mellett a komplett kezdőcsapat pihenőt kapott, ezt pedig egy egylabdás végjátékban kihasználta a Tenerife.

ACB Liga, döntő szakasz, A-csoport, 5. forduló

FC Barcelona (4-1) – Iberostar Tenerife (2-3) 86-87

Az A-csoportban már minden lényegi kérdés eldőlt, az elődöntőbe az első Barca és a második Baskonia jutott. Az utolsó, immár tét nélküli fordulóban így a teljes kezdőcsapatának pihenőt adott Pesics mester, Hanga Ádám mellett Nikola Mirotic, Victor Claver, Cory Higgins és Ante Tomic sem lépett pályára a Tenerife ellen.

A meccset ennek megfelelően nem a katalánok irányították, sőt a nagyszünet előtt már 15 ponttal is vezettek a szigetlakók (32-47). Davies és Kuric főszereplésével aztán fordulás után gyorsan kiegyenlített, majd egyszer a vezetést is átvette a Barca (61-58), ám a Tenerife újra elhúzott. 69-77-nél sem volt még azonban vége, egy villámgyors 10-0-s rohammal ismét fordított a Barca, ám a végjátékbeli adok-kapokból két jó utolsó másodperces Guerra-büntetővel a Tenerife jött ki győztesen.

Folytatás tehát vasárnap az elődöntőkkel, akkor már újra Hangáékkal a fedélzeten, a Barcelona ellenfelének kilétére viszont csak péntek este derül majd fény.

A Barcelona legjobb dobói: Davies 20/3, Kuric 16/6, Bolmaro 11/9
A Tenerife legjobb dobói: Konate 18/9, Guerra 16/6, Lundberg 14/3, Zeisloft 11/9

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus