Hangáék Oroszországban is nyerni tudtak

A Barcelona fontos meccset nyert idegenben az Euroliga alapszakaszának 6. fordulójában az ex-fehérvári Tony Crockerrel felálló Himki ellen.

Alapszakasz, 6. forduló

Himki Moszkva (1-5) FC Barcelona Lassa (spanyol, 4-2) 80-87

A két vereség után nagyon jó formába lendülő katalánok a Himki otthonában kiválóan kezdtek, többek közt a magyar légiós kosarának is köszönhetően 1-6-ra vezettek, amikor éledezni kezdett az orosz alakulat, majd Tony Crocker hármasával 13-12-nél már a hazaiak álltak jobban, 21-14-nél a bombaformában lévő Shved (27 pont, 5/11 triplából, 6 gólpassz) távolijánál pedig úgy tűnt, el is tud szakadni a moszkvai csapat.

Onnantól viszont a védekezést váltó Barca Heurtel és Singleton kosaraival stabilizálta helyzetét, félidőre pedig egállal mehettek el a felek.

A fordulást követően sokkal több büntetőt kiharcoló vendégek (17 a 29-cel szemben) sokkal tempósabb támadásokat tudtak vezetni és bizony rendre meg is találták az utat a gyűrűig Szvetiszlav Pesics tanítványai, akik nyolc egységnyivel tartottak előrébb a záró etap előtt.

Sejthető volt, hogy próbál komolyabb változtatásokat kieszközölni a vendéglátó, de bármennyire is nagyobb volt a nyomás néluk védekezésben, Tomic, Kuric és Heurtel büntetőzése biztosította a győzelmet idegenben is a Barcelonának.

Hanga Ádám kezdőkét 20 percnyi lehetőséget kapott, ami alatt 6 pontot (3/6 mezőnyből, 0/1 triplából), 4 lepattanót, 1 gólpasszt, 2 szerzett labdát, 1 blokkot, valamint 1 eladott labdát jegyzett.

A Himki legjobb dobói: Shved 27/15, Crocker 17/15
A Barcelona legjobb dobói: Heurtel 18/9, Singleton 16/3, Tomic 16, Claver 10/3
 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus