Hangáék szenzációs játékkal vették el a Barca pályaelőnyét

A Real Madrid Hanga Ádám újabb klasszis teljesítményével a főszerepben már félidőre eldöntötte az első találkozót ősi riválisa otthonában és vezetést szerzett a spanyol bajnokság döntőjében.

 

ACB Liga, döntő, 1. mérkőzés

FC Barcelona (1.) – Real Madrid (2.) 75-88

A Real Madrid roppant magabiztos teljesítménnyel jutott be a spanyol bajnokság fináléjába, hiszen a Manresa (2-0) és a Baskonia (3-0) ellen még meccset sem veszített a királyi gárda. A döntőben „természetesen” az ősi rivális Barcelona lett a fővárosiak ellenfele, hiszen a katalánok két idegenbeli sikerrel gyorsan korrigálták a Badalona elleni hazai botlásukat (3-1).  Így az a furcsa helyzet állt elő, hogy Hanga Ádám mindhárom korábbi csapatával találkozik az idei rájátszásban a bajnoki címért folyó menetelés során.

A finálé kezdete előtt a pályaelőnyt is élvező alapszakasz-győztes Barca számított inkább favoritnak, ám az elmúlt hetekben, hónapokban nyújtott produkciója alapján a Real még riválisánál is egészségesebb önbizalommal futhatott neki a párharcnak. A madridiak pedig többek között edzőjük és Sergio Llull nélkül sem bíztak semmit a véletlenre és hatalmas elánnal rontottak neki Miroticéknak. A vendégek 30 pontig jutottak az első negyedben (17-30), majd a parkettre visszatérő Hanga újabb és újabb kosaraival előbb csak ostromolta, aztán a nagyszünet előtt el is érte a 20 pontos különbséget a Real (29-49). A blancók játékosai egyszerűen jobban akarták a sikert, nem ismertek elveszett labdát, védekezésben és támadásban is a Barca fölé nőttek. A félidőre eldőltek tehát a lényegi kérdések, a Real alaposan meglepte a katalánokat és elvette a pályaelőnyüket. Folytatás szerdán, ugyancsak Barcelonában.

Hanga Ádám a Real Madrid kezdőcsapatának tagjaként továbbra is parádés formában pattogtat és főszerepet játszott csapata nagyszerű győzelmében. Válogatott klasszisunk ezúttal 32 percet játszott és már az első félidőben eljutott 16 pontig (4/8 dupla, 2/5 tripla, 2/2 büntető), mellette pedig volt még 6 gólpassza, 1 lepattanója, 2-2 eladott labdája, kapott blokkja illetve beütött és kiharcolt faultja (12 VAL).

A Barcelona legjobb dobói: Laprovittola 15/6, Mirotic 13/3, Kuric 12/6
A Real Madrid legjobb dobói: Deck 18/3, Hanga 16/6, Causeur 15/9, Yabusele 11/3

A három győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a Real Madrid javára.

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus