Hangáék újabb győzelmet engedtek ki a kezeik közül

Az Efes elleni derbihez hasonlóan a Maccabi otthonában is leolvadt a hajrára és egy félig már megnyert meccset veszített el a Real Madrid.

Euroliga, alapszakasz, 32. forduló

Maccabi Playtika Tel Aviv (izraeli, 13-11) – Real Madrid (spanyol, 18-8) 75-74

Kedden az Efes ellen sokáig nagyszerűen játszott és szinte végig vezetett a Real Madrid, Micicsék mégis kiénekelték a sajtot a hispánok szájából. Keseregni azonban nem volt idejük, hiszen két nappal később újabb kemény derbi várt Hangáékra a Maccabi otthonában.

Az első félidő végig rendkívül szorosan alakult, 4 pont volt a legnagyobb különbség a csapatok között a nagyszünetig. Fordulás után aztán Heurtel tripláival és Poirier palánk alatti kosaraival meglépett a Real, és a záró játékrész elejére ezen a meccsen komolynak számító, 9 pontos előnyt építettek fel maguknak a vendégek (59-68). Még az utolsó négy percnek is ugyanekkora fórral futottak neki a madridiak (65-74), a Maccabi azonban egy utolsó nagy rohamra indult.

Az addig jól játszó Heurtel irányításával teljesen tanácstalanná vált és rossz döntéseket hozott a Real, a vérszemet kapó izraeliek intenzív védekezésével szemben tehetetlenek voltak. A hátralévő játékidőt 10-0-ra nyerte meg a nagyot küzdő Maccabi, a spanyolok pedig egy újabb, már-már félig zsebben lévő győzelmet hullajtottak el.

Hanga Ádám ezúttal is a Real kezdőcsapatában kapott helyet és 27 percet tölthetett a parketten. Ez idő alatt dobott 8 pontot (4/5 dupla, 0/5 tripla), mellé pedig volt még 7 lepattanója, 2-2 gólpassza és blokkja, 1 labdaszerzése, 2 eladott labdája, illetve 1-1 beütött és kiharcolt faultja (12 indexpont).

A Maccabi legjobb dobói: Evans 19/9, Wilbekin, Nunnally 14/6-14/6, Williams 11/3
A Real Madrid legjobb dobói: Yabusele 14/12, Poirier 13, Heurtel 11/9, Deck 10/3, Hanga 8

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus