Jönnek a rangadók, kezdődik a kosár-vb második köre

A továbbjutott csapatok feszülnek egymásnak, a mai programban szerepel például USA-Montenegró, Szlovénia-Ausztrália vagy éppen Szerbia-Olaszország találkozó is.

Elrajtol a második kör, amikor a már továbbjutott csapatok feszülnek egymásnak csoportokba rendezve: mindenki hozta magával az eddigi (vagy 3-0-s, vagy 2-1-es) eredményét, és további két mérkőzést játszik ebben a körben, amelyek ehhez hozzáíródnak, és ezek alapján dől el, hogy ki jut tovább a negyeddöntőbe.

Ma minden mérkőzésen egy 3-0-s csapat találkozik egy 2-1-essel, csoportgyőztesek még nem ütköznek meg, majd csak vasárnap, így viszont ezúttal az a kérdés, hogy melyik 2-1-es gárda tud győzni és ezzel reális esélyt teremteni magának a továbbjutásra - ugyanis ha minden 3-0-s csapatból 4-0-s és minden 2-1-esből 2-2-es lesz, akkor a vasárnapi kör már "nem számít", meglesznek a továbbjutóink.

Az olaszok nem játszottak túl jól eddig, ráadásul a szerbek éppen a legutolsó meccsükön tűntek a legélesebbnek, a németek szintén parádésak eddig, úgyhogy a felemás grúzok sincsenek könnyű helyzetben. Montenegró játszott két jó meccset, aztán Litvánia ellen borzalmas dobóformával kikapott, az USA ellen pedig természetesen nem számít esélyesnek, a lettek jól kezdtek, de Kanadával ők sem bírtak, kérdéses, hogy a spanyolokra lesz-e válaszuk Bertans nélkül.

Ausztrália egy jó Mills-Giddey párossal meglepheti a kiemelkedő Luka Donciccsal támadó Szlovéniát, az lehet egy igazán jó mérkőzés, a litván-görög derbitől lassú játékot és taktikus küzdelmet várhatunk, de nem esélytelenek a hellének, a braziloktól viszont komoly bravúr lenne, ha meg tudnák fogni az eddig szárnyaló és talán a torna legjobbjainak számító kanadaiakat.

A mai menetrend:

10:00 Szerbia (3-0) - Olaszország (2-1) (I csoport) (M4 Sport)
10:30 Németország (3-0) - Grúzia (2-1) (K csoport)
10:40 USA (3-0) - Montenegró (2-1) (J csoport)
11:45 Spanyolország (3-0) - Lettország (2-1) (L csoport)
14:00 Dominikai Köztársaság (3-0) - Puerto Rico (2-1) (I csoport)
14:10 Szlovénia (3-0) - Ausztrália (2-1) (K csoport)
14:40 Litvánia (3-0)- Görögország (2-1) (J csoport)
15:30 Kanada (3-0) - Brazília (2-1) (L csoport)

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus