Kellemetlen hazai vereségbe futottak bele Vojvodáék

Hiába volt hasznos csereként is Vojvoda Dávid, a gyengén muzsikáló hazaiak csak megnehezíteni tudták a tabellaharmadik Brescia dolgát.

Serie A alapszakasz, 18. forduló:

Grissin Bon Reggio Emilia - Germani Basket Brescia  81  -   87

Úgy hírlik, Reggio Emiliában nincsenek igazán megelégedve a csapat eddigi teljesítményével, és az itáliai zuhanyhíradó pletykái (?) szerint emiatt a piros fehérek több kulcsjátékosa is a „szőnyeg szélére” kerülhet amennyiben saját teljesítményük, és a Reggiana eredményessége sem javul záros határidőn belül. A talján szaksajtó szerint az izraeli válogatott Gal Mekel, az amerikai center Josh Owens, és honfitársa az egykori ex-NBA játékos Darius Johnson-Odom került pellengérre eddigi produktuma miatt, és akár mindhármuk számára sorsdöntő lehet a mai Brescia elleni bajnoki. És hogy ki nyugodhatott meg közülük ma estére? Úgy véljük, egyikük sem, a Reggio Emilia ma a mérkőzés nagy részében ugyanis kifejezetten gyengén játszott, és a végeredmény, a  6 pontos vereség, még mindig a hazaik számára hízelgő. A két meghatározó magasemberét (Ojars Silins, és Ken Horton) is nélkülöző, a tabella élmezőnyéhez tartozó EuroCup résztvevő Brescia még idegenben is alapvetően könnyedén lépett át Vojvodáékon. Honfitársunk, ha nem is kiemelkedően, de hasznosan játszott, és végképp nem rajta múlott, hogy ma ennyire döcögött a hazai szekér.

Vojvoda Dávid a cserepadról, az első negyed 5. percében szállt be a mérkőzésbe. Összesen kicsit több mint 22 percet játszott, ezalatt 10 pontot dobott (4/9 mezőnyből, közte 2/4 a tripla), leszedett 1 lepattanót, 2 labdát szerzett, kiharcolt 1 faultot, volt 4 asszisztja, míg a negatív oldalon 1 személyi hiba, és 1 eladott labda szerepelt (11 VAL). 

Reggio Emilia legjobb dobói : D.Johnson-Odom 15/3, S.Fontecchio 13/6, R.Upshaw 13/6

Brescia legjobb dobói: A. Abass 16/6, D.Moss 12/6, B.Sacchetti 12/9, A.Zerini 12

Vojvoda Dávid és a Grissin Bon Reggio Emilia legközelebb a Serie A 19. fordulójában, január 18.-án, szombaton, 20.30-as kezdéssel Trentóban, a EuroCup résztvevő Dolomiti Energia Trentino otthonában lép fel.

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.  

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus