Keller Ákos meccsmentő blokkjával nyert az Orlandina

Idegbajos végjátékot nyert meg a Capo d'Orlando a közvetlen riválisnak számító Eurobasket Roma ellen, az utolsó vendégtámadást a magyar válogatott kapitánya hatástalanította.

Olasz másodosztály, Kelet, 24. forduló:

Orlandina Basket Capo d'Orlando - Eurobasket Roma 75-74

A mérkőzés előtt egy győzelemnyi különbséggel előzte meg a Roma a szicíliai gárdát a playoutos helyeken, így Keller Ákoséknak mindenképp győzniük kellett, hogy utolérjék ellenfelüket a tabellán. Ennek megfelelően óriási elánnal kezdtek a hazaiak, az első negyedet 24-9-re nyerték, a másodikban pedig 29-11 is állt már az eredményjelzőn - honfitársunk tőle kissé szokatlan módon gólpasszokkal segített ebben az időszakban, három asszisztja is akadt. A Roma azonban szépen lassan elkezdett éledezni, és fokozatosan csökentette a hátrányát, miközben az Orlandinánál elkezdett akadozni a támadójáték - a két középső negyedet 30-40 arányban vesztették el. A negyedik negyedben aztán ki is egyenlített a Roma, majd úgy tűnt, hogy a lendületet továbbvíve "menetből" legyőzik ellenfelüket - 39 másodperccel a vége előtt 70-74 állt az eredményjelzőn. Ekkor azonban egy gyors duplával közelebb jöttek Kellerék, majd egy labdaszerzés után két büntetőt is kiharcoltak. Lucarelli az elsőt bedobta, a másodikat kihagyta, de visszaszedte a saját labdáját, és 75-74-re módosította az állást.

A Romának azonban még volt hat másodperce egy támadásra, az utolsó dobást azonban a magyar center blokkolta. Bár az egymás elleni eredmény még mindig a Romának jobb, a győzelmek számában utolérték ellenfelüket - a siker azért is volt nagyon fontos, mert az utolsó, biztos kieső helyen álló Bergamo így hiába nyert, megmaradt a két győzelemnyi különbség a tabellán. Az utolsó előtti fordulóban, február 25-én az Orlandina éppen a Bergamóhoz látogat, a szicíliaiak a mai sikerrel nyugodtabban készülhetnek az összecsapásra. 

Keller Ákos közel 35 percet töltött a pályán, a dobásokkal ezúttal hadilábon állt (2/7 kétpontos, 2/4 büntető, 6 pont), a játék más területein viszont nagyon sokat tett hozzá: 12 lepattanót, 3 gólpasszt, egy szerzett labdát, 4 kiharcolt faultot és 4 (!) blokkot jegyzett, a mérleg másik serpenyőjébe 3 eladott labda és 3 beütött fault került - ez összességében 17 VAL-t ért. 

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus